İlhan Palut: "Guardiola'nın sistemini, Klopp'un hücum presini..."

23.02.2021 - 16:52 | Son Güncellenme: 23.02.2021 - 16:59

Hatayspor ve ardından Göztepe'de çalışan, geride bıraktığımız haftalarda ise Konyaspor'un başına geçen İlhan Palut, yeni takımındaki oyun anlayışı hakkında konuştu. Palut, Pep Guardiola ve Jürgen Klopp'un sistemini benimsediğini ve benzer bir modeli Konyaspor'a uygulatmaya çalıştığını söyledi. Palut, 3-2 biten Malatyaspor maçı için neler söyledi? İşte yanıtı...

İlhan Palut: "Guardiola'nın sistemini, Klopp'un hücum presini..."

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, hedefleri ve planlamaları hakkında konuştu. Palut, artık tecrübeli teknik direktör arayışından çok, performans bazlı bir bakış açısı oluşmaya başladığını ve bunda da öncü olduğunu ifade etti. Palut, 2-0'dan 3-2 kazandıkları Yeni Malatyaspor maçı hakkında da konuştu. Detaylar haberde...

"Öncü bir gol oynadığım kanaatindeyim"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Palut, "Göztepe'ye gitmeden önce Süper Lig'de çalışmamıştım. Futbolculuk kariyerimde milli takımlarda oynamadığın için çok göz önünde değildim. Hatayspor'la bir adım attık, insanlar yavaş yavaş kapı aralamaya başladı. Artık tecrübeli teknik direktör arayışından, teknik direktörün gösterdiği performansa doğru bakmaya başladılar. Bu anlamda öncü bir rol oynadığım kanaatindeyim. Bu da benim için bir şans... Umarım genç antrenörler daha çok şans bulur" şeklinde konuştu.

Konyaspor için tespiti ve 3-2'lik maç

İsmail Kartal ile yolların ayrılmasının ardından göreve gelen İlhan Palut, 2-0 geriye düşmelerine karşın 3-2 kazanmayı bildikleri Yeni Malatyaspor maçıyla ilgili olarak ise şunları söyledi: 

"Konyaspor'daki ilk tesipitim, bir özgüven eksikliğiydi. Beşiktaş kupa maçıyla başladık. Denizlispor maçı, galibiyet ve Malatyaspor galibiyeti... Tabii ki özgüven aşılayarak, motivasyonu artırdık ve potansiyeli yüksek oyuncuları önceki sezonlarda olduğu gibi başarıya kanalize etmeye çalıştık."

"Klopp'un agresif hücum planını kazandırmak istiyoruz"

Öte yandan Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Avrupa'da görev yapan Pep Guardiola ve Jürgen Klopp gibi çalıştırıcıların sistemini benimsediğini ve bu sistemleri uygulamaya gayret ettiğini belirtti. Palut, "Pep Guardiola, birinci bölgeden üçüncü bölgeye giden pas oyununu uygulayan en iyi teknik direktör. Guardiola'nın sistemini uygulamayı çok istiyorum. Kloop'un agresif hücum planını takıma kazandırmak istiyoruz. Tabii ki bunu sahaya uygulayabilecek oyuncu tiplerinin olması gerekir. Amacım Guardila'nın geçiş oyunu, Klopp'un agresif hücumu. Önde baskı ve pas oyunu benim temel fubol felsefem; amacım bunu uygulamak" ifadelerini kullandı.

Konyaspor üst üste 2 maç kazandı

Konyaspor'da 1-0 kaybedilen Beşiktaş maçı sonrası teknik direktör İsmail Kartal ile yollar ayrılmış ve göreve İlhan Palut getirilmişti. Konyaspor, Palut yönetimindeki ilk maçta sahasında Denizlispor'u 2-0 yenerken, Yeni Malatyaspor deplasmanında ise 3-2'lik skorla sahadan mutlu ayrılmıştı. Konyapor, 26 Şubat Cuma günü evinde Gaziantep FK ile kozlarını paylaşacak. 

Senin için hazırladığımız haberler