İlhan Palut'tan A Milli Takım Sözleri: "Tabii Ki Çok İsterim"

İsa Kethüda
13.12.2022 - 12:35 | Son Güncellenme: 13.12.2022 - 13:14

Süper Lig takımlarından Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, milli göreve en hazır halde gitmenin daha doğru olacağını ifade etti. İşte detaylar...

İlhan Palut'tan A Milli Takım Sözleri: "Tabii Ki Çok İsterim"

Süper Lig ekiplerinden Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, bir gün şans gelmesi durumunda milli görev için hazır olduğunu söyledi. Palut, kariyeri ve A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz hakkında da konuştu.

"Her basamağı geçmenin ayrı bir tecrübesi var"

Teknik direktörlük kariyerinde her engeli tek tek aştığını söyleyen Palut, "Üst düzey bir futbolculuk kariyerim yoktu. Türkiye'de 4 büyük takımda oynamadım. Yarışa 3-0 önde başlamak gibi bir şansım olmadı. Bu bir şikayet değil. Her basamağı geçmenin de ayrı bir tecrübesi var. İnsanın yere daha sağlam basmasını sağlıyor" dedi.

"İlhan hoca da nereden çıktı' denildi"

Açıklamalarına devam eden Palut, "İkinci ligde teknik direktör olacağım zaman 'Bunu başarabilir mi?' dediler. Hatayspor ile birinci lige çıkacağız. 'Birinci ligde bir sürü teknik direktör var, İlhan hoca da nereden çıktı' denildi. Süper Lig'de Göztepe ile başladık, 'Bu kadar tecrübeli teknik direktör varken neden alt ligden teknik direktör' sorgulaması oldu. 

İlgini Çekebilir
İşte 2022 Dünya Kupası’nın güncel gol ve asist kralları
Habere Git

Bunu kendi açımdan çok beklenti içerisinde olmayarak çözüyorum. Bir şey beklemek, var olana gerekli konsantrasyonu sağlayamama nedeni. Çalışmak, gelişmek, takımımı geliştirmek, şu anda sorumlu olduğum benden beklentisi olan camiaya en iyisini yaşatmaya kanalize olmuş durumdayım" şeklinde konuştu. 

"Çok mütevazı olamayacağım"

Son derece öz güven sahibi bir insan olduğunu söyleyen Palut, "Çok iddialı bir insan değilimdir ama burada çok mütevazı olamayacağım. Bir yol açıldı. Şimdi belki yine 'Bu milli takımda yapabilir mi' ifadeleri başlayacak. Bunlar gayet normal, ben bunlara alıştım çünkü her bir basamak daha yukarı gitmeye çalışırken bunlar çok yoğun şekilde duyduğum şeyler. Evet bunu da aşacağız, yapacak bir şey yok. Buna son derece kararlıyım, son derece inançlıyım. Allah'a şükür son derece öz güven sahibiyim, bunu da kıracağız" diye konuştu.

"Stefan Kuntz'un doğal yardımcılarıyız"

Türkiye'de görev yapan teknik adamların, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un doğal yardımcıları olduğunu dile getiren İlhan Palut sözlerine şöyle devam etti: "Bu, kolay bir misyon değil. Bu, benim yolum. Bunun zorluklarından şikayet etmiyorum, bu zorluklar beni daha çok motive ediyor. Bir gün orayı da kıracağım, biliyorum. Bunun kaçarı yok. Bizler şu anda Stefan Kuntz'un doğal yardımcılarıyız. Ona, daha iyi fizik kalitede, daha iyi taktik bilgiye sahip, mental anlamda daha kuvvetli oyuncular göndererek yardım etmeye çalışıyoruz. Benim şu anda net bir milli oyuncum yok ama inşallah olur. Gelişim içerisinde oyuncularım var.

İlgini Çekebilir
Feghouli’nin Karagümrük’ten alacağı ücret şoke etti!
Habere Git

"A Mili Takımı çalıştır dediklerinde düşünmeye hakkımız yok"

Kuntz'un başarısı, milli takımımızın, ülkemizin başarısı demek. Dünya Kupası izliyoruz, maalesef biz yokuz. İnşallah çok başarılı olur. Evet bir gün inşallah en güzel yerde bırakır. En başarılı şekilde bırakır. Ondan sonra bu görevi İlhan Palut'u bir kenara bırakıyorum, yerli bir teknik adam elbette başarabilir. Fatih (Terim) hoca, Şenol (Güneş) hoca başarmadı mı? Yeniden bu jenerasyondan da başaracak kişiler var. Bir gün gel sen A Mili Takımı çalıştır dediklerinde düşünmeye hakkımız yok. Zaten bu bizim görevimiz. Hem teknik direktör, hem bir vatandaş olarak görevimiz. Tabii ki çok isterim ama o gitsin biz gelelim düşüncesinde değilim."

"Belki en hazır halde gitmem gerekiyor"

Daha önce Ajansspor'da Salim Manav'a konuşan İlhan Palut, A Milli Takım'da göreve hazır olduğunu söylemişti. Palut, "Niye yabancı bir teknik adam geldi noktasında asla değilim. Şu anda burada olmam gerekiyor. Konyaspor'u daha iyi bir takım yapmam gerekiyor. Kendimi de bu anlamda geliştirmem gerekiyor. Belki en hazır halde gitmem gerekiyor ama dediğim gibi daha kırmam gereken algılar var. Onların da inşallah üzerine gide gide onları da kıracağım, buna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Konyaspor 3. hazırlık maçına Ankaragücü ile çıkıyor

Öte yandan Konyaspor, Dünya Kupası nedeniyle verilen arada 2 hazırlık maçı oynadı. Yeşil-beyazlı takım Zelezniçar'ı 2-1 mağlup ederken Gaziantep FK'ya 1-0 mağlup oldu. Kaonyaspor bugün Ankaragücü ile son hazırlık maçına çıkacak.

Konyaspor'un kupada rakibi Bodrumspor

Konyaspor, Türkiye Kupası'nda ise 22 Aralık Perşembe günü saat 15.00'te Bodrumspor ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlı takım 25 Aralık Pazar günü saat 16.00'da ise Süper Lig'de Alanyaspor'u sahasında konuk edecek.

Senin için hazırladığımız haberler