İlhan Parlak o anları anlattı: "Kalede Muslera, takım geride, son dakikalar..."

17.12.2019 - 15:35 | Son Güncellenme: 17.12.2019 - 15:54

İlhan Parlak o anları anlattı: "Kalede Muslera, takım geride, son dakikalar..."

İlhan Parlak: "Galatasaraylı futbolcular maç bitti diye düşünmüş olabilir"

Galatasaraylı oyuncular 2-0’dan sonra rahatlamış da olabilir. Sadece Galatasaray için değil, futbolcularda böyle bir rahatlama olabilir. Maç bitti diye futbolcular içinden geçirebilir. Biz de mücadeleyi bırakmadık. Penaltıyı attıktan sonra neden 2-2 olmasın diye düşündük. Bizim bir geri dönüş yapmamız gerekiyordu. Kötü giden bir süreçte inanılmazı başararak geri dönüş yaptık. Bu bizim için milat olsun. Antalyaspor ve Denizlispor maçları var. Galatasaray’dan aldığımız 1 puanı taçlandırmamız gerekiyor.

İlhan Parlak: "Galatasaray maçında zoru başardık"

Galatasaray gibi bir rakip karşısında İstanbul’da 2-0 geride olmamıza rağmen 2-2’yi yakalamak çok zor bir şeydi. Bunu başardık. Hem kendi adıma hem de takım arkadaşlarım adına çok mutluyum. 2-0 olduktan sonra maçın daha zor olduğunu düşünüyorsunuz. 6 haftadır şanssızdık. Beklemediğimiz anlarda goller yiyoruz. Takım demoralize oluyor. Orgill atıldı. Saha içinde zaman zaman kopma olabiliyor. Ama bu futbol. Saha içinde her şey olabiliyor.

İlhan Parlak: "Kalede Muslera, takım geride, son dakikalar..."

Topun başına geçince karşınızda Muslera gibi dünya çapında, performansı üst düzey bir kaleci var. Sonuçta takımı ateşlemek ve golü atmak gerekiyordu. Penaltıyı kullanan oyuncunun şansı bence daha fazla. Kaleci attığınız köşeyi tahmin edince kurtarabilir. Şiddetli vurursanız topu dışarı atma riskiniz var. Penaltı kullanmak çok farklı. Kalede Muslera, takım geride, son dakikalar… Ben de yeteri kadar tecrübe kazandım. Golü attığım için mutluyum.

Ankaragücü forması giyen golcü futbolcu İlhan Parlak, Galatasaray ile 2-0 geriye düşmelerine rağmen sahadan 2-2’lik eşitlikle ayrılmalarını değerlendirdi. 1 gol 1 asist yaparak maça damga vuran Ankaragücü kaptanı, Radyospor’a çok özel bir röportaj verdi. İlhan Parlak, Galatasaray maçı için neler düşünüyor? Parlak, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan İlhan Parlak’ın açıklamaları şu şekilde:

İlhan Parlak: "Attığım gol takımı ateşledi"

Futbolun içinde penaltıyı atamamak da var. Penaltı kararından sonra gol atacağıma inandım. Golü atınca takım ateşlendi. Sonrasında güzel bir vuruşla skor 2-2’ye geldi. Ankaragücü’nün geçmişine bakınca imkansızı başardığı maçları görebiliyorsunuz. Tuzla maçı bir örnektir. Rize maçı var yine örnek verebileceğim. İnşallah Galatasaray maçı çıkışın bir başlangıcı olur. Geçmişte bunları yaptık. Önümüzdeki iki maçı da kazanıp çıkışı sürdürmek istiyoruz.

İlhan Parlak: "Önümüzdeki iki maçtan 6 puan almak istiyoruz"

Kötü gidişatımız vardı. Gerçekleştirmesi zor bir olayı başardık. Aramızda konuştuğumuzda bu çıkış olsun dedik. 1 puanın bize faydası olması ve taçlandırılması lazım. O açıdan önümüzdeki iki maçtan 6 puan alıp devreye iyi girmeliyiz. Süper Lig’de en zor, en sıkıntılı süreci biz geçiriyoruz. Sezon başı transferi açamadık. Teknik adam değişikliği yaşandı. Yönetimsel olarak sıkıntılar vardı. Fakat; biz sahaya ne zaman çıksak olumsuzlukları yansıtmamaya çalıştık. Takımdan ayrılan oyuncular oldu. Burası Süper Lig. Basit hataları kimse affetmiyor. Altyapıdan oyuncuları da oynatsanız onları da kaybedebilirsiniz.

İlhan Parlak: "Bizim çektiğimizi hiçbir kulüp çekmemiştir"

Süper Lig seviyesinde olmanız lazım. Fazla seçeneğiniz de olmayabiliyor. Buradaki oyuncular yeri geliyor sakat sakat oynuyor ve mücadeleden kaçmıyor. Buradaki arkadaşlarımız onurlu bir mücadele ortaya koyuyor. Süper Lig’de hiçbir kulüp bizim çektiğimizi çekmemiştir. Taraftarımızın gücüyle başarıyoruz. O gücü arkamızda hissetmesek daha sıkıntılı olurdu. Taraftarımıza teşekkür ediyoruz. Bizler sahaya çıkınca elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler