İlhan Parlak: "Öğrenince şok oldum"

17.07.2017 - 16:56 | Son Güncellenme: 17.07.2017 - 16:56

İlhan Parlak: "Öğrenince şok oldum"

AJANSSPOR ÖZEL- En son Gaziantepspor formasını terleten İlhan Parlak, Radyospor'da yayınlanan Transfer Hattı programında Salim Manav'a konuştu.

İlhan Parlak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Gaziantepspor ile sözleşmem bitti. Kendi bireysel antrenmanlarıma devam ediyorum. Görüştüğümüz kulüpler var ancak neticelenmiş bir durum yok, anlaşmayı bekliyoruz. Benim istediğim Süper Lig’de devam etmek.  Ben 2. Lig'de de oynadım, 1.Lig'de de oynadım. Bir şekilde şans bulursun. Şimdi yabancı sınırlaması yok, kulüpler 2 hatta 3 yabancı santrfor kullanıyor. Çoğu genç arkadaşımız bu nedenle şans bulamıyor, oynayamıyor"

"Cengiz Ünder gibi bir oyuncu daha nasıl çıkacak? 14 yabancının 11’i 11’de mi oynayacak? Tecrübeli yerli oyuncular da var, onlarda oynamalı. Ben Türk futbolunun geleceğini düşündüğüm için bunları söylüyorum.  Sadece büyük takımlar değil, Anadolu takımları da gençlere şans vermiyor. Bu oyuncuların ya çok yetenekli olması lazım, ya da kaybolup gidecekler. Geçen sezon ligde yerli oyuncu ortalaması 3 ya da 4. Herkes yabancı oyuncu almanın peşinde. 14 yabancı olunca da 11’i oynarsa, yerli oyuncu nasıl oynayacak? Bu yerli oyuncular ve gençler için büyük bir handikap. Milli Takımımızı etkileyeceğini de düşünüyorum"

"Ben 20 yaşındayken Sevilla ve Fenerbahçe’den teklif gelmişti İki kulüp arasında gidip gelmiştim ve Fenerbahçe’yi tercih ettim. Cengiz kardeşimizin(Ünder) böyle bir kulübe transferi bir ağabeyi ve Türk vatandaşı olarak beni gururlandırdı. Abdullah Avcı faktörünü de unutmamak lazım. Kredisi diğer takımlarımızda olduğu gibi 3-4 maçlık değil. Abdullah Avcı Başakşehir ile devam ediyor ve bu sayede gençlere de şans verebiliyor. Diğer hocalar genç oyuncular yerine tecrübeli oyuncuları oynatıyor çünkü 3-4 maç kötü gidince ceza onlara kesiliyor. Benim 20 yaşımda yapmadığım tercihi Cengiz yaptı"

"Kulüpler yabancı hocalara dönecek. Bu yerli teknik direktörlerimiz içinde sorun oluşturacak bir durum. Kulüp başkanları 14 yabancı ile iletişim kuracak bir hoca tercihinde de bulunabilir. Nasıl olsa Türk oyuncular az diyip yerli hoca ile çalışmayabilir"

"Elyasa’nın şike iddialarını internetten okuma imkanım oldu. Böyle bir şeyin olacağına inanmadım, arkadaşım olur mu öyle şey dedim. Ancak konuşmalar şok ediciydi. İnanmak istemiyorum diyebilirim. Eğer onlar doğruysa yapılan bir yanlış söz konusu. Bunu arkadaşlarımızın yapması beni çok üzdü. Bir futbolcunun düşmemesi gereken bir durum. Nasıl yaparlar bilmiyorum ancak, aklanmaları gerekiyor. Bunu o insanlara yakıştıramıyorsunuz, şok oluyorsunuz. Onlarla olan diyaloğumuz farklı olduğu için inanasımız gelmiyor"

"Gaziantep’de öyle bir şeyin olduğuna takımda kimse inanmazdı ancak belgeler olunca olay farklı bir boyuta geçiyor. Gaziantep’te maddi sıkıntı olduğunu oraya gidenler biliyordu. Belki de alacaklarımızın %5'ini 10’unu aldık. Geçim kaynağımızı sağladığımız yerden gelir temin edemezsek konsantrasyon kaybı ve olumsuz bir etkene neden olabilir. Bu olaylar bize fazla yansımadı ancak maddi sıkıntılar bizi etkiledi. Gücümüz yettiği kadarıyla çözmeye çalışsak bile bir yere kadar.
Elyasa ile 2 gün önce düğünde karşılaştım. Normal bir muhabbetimiz oldu ancak bu olaylardan sonra aramak istemedim. Futbolcu gözüyle baktığımızda mantık dışı ve aklımızın almadığı bir durum. Kendisini aramadım"

YASAL UYARI: BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLLANILMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler