İlhan Parlak planını açıkladı! Futbolcu fabrikası kuracak

02.10.2024 - 17:11 | Son Güncellenme: 02.10.2024 - 17:13

Son dakika haberleri | Eski futbolcu İlhan Parlak; Süper Lig, Lionel Messi, Arda Turan, kariyer planlaması hakkında konuştu. Detaylar haberimizde...

İlhan Parlak planını açıkladı! Futbolcu fabrikası kuracak

AJANSSPOR HABER

Bir dönem Fenerbahçe formasını giyen ve Süper Lig'de birçok takımda oynayan eski golcü futbolcu İlhan Parlak, Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu oldu. Kariyer planlamasını anlatan Parlak, ligdeki şampiyonluk yarışını değerlendirdi.

"Hedefim futbolcu fabrikası kurmak"

İlhan Parlak, "Futbolculuk kariyerim geride kaldı. Futbolu bıraktan sonra insan sudan çıkmış bir balık gibi oluyor. Futbolculuk kariyerimden sonra hedefim alt yaş kategorilerinde futbolcu fabrikası kurmak. Altınordu'nun bir başka modelini oluşturmak istiyorum. Bu konuda yurt dışında ve yurt içinde birçok kişiyle temas halindeyim. Altyapıda bu konuda eksiklerimiz var. Bu eksikleri kapatmak istiyorum. Futbola yönetici kimliğiyle hizmet istiyorum. Projemi Kayseri'de hayata geçirmek istiyorum. Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde doğdum, sonrasında Kayserispor'a ardından da Fenerbahçe'ye transfer oldum. Bunu genç arkadaşlarımız da başarabilirler. Amacım bunu oluşturmak" dedi.

"Osimhen, Umut Bulut gibi pres yapıyor"

Victor Osimhen hakkında ise Parlak, "Victor Osimhen'le ilgili yorum yapmaya gerek yok. Dünyanın en iyi ilk 5 santrforu arasında fakat burada inanılmaz bir mücadele ediyor. Osimhen, Umut Bulut gibi pres yapıyor. Osimhen ile birlikte Sara da fark yaratan oyuncular arasında" diye konuştu.

"Arda Turan, gümbür gümbür geliyor"

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan hakkında ise İlhan Parlak, "Arda Turan futbolculuk kariyerinde bizlere çok önemli gururlar ve mutluluklar yaşattı. Arda, Eyüpspor'da 1. Lig'de önemli bir şampiyonluk yaşadı. Bu sezon da Süper Lig'de iyi işlere imza atıyor. Arda'nın oynattığı futbol çok iyi. Arda'nın oyuncularla iletişimi çok iyidir. Arda Turan, gümbür gümbür geliyor" ifadelerini kullandı.

"Messi, Dünya Kupası'nı kazandı kurban kestim"

Parlak, "Biz futbola çok genç yaşlarda başladık. Futbolculuk dönemimizde hatalar yapabiliyoruz. Arda da bizler de tecrübe edindik. Önemli olan hatalarımızdan ders çıkarabilmek. Arda da bizler de bu hatalarımızdan ders çıkardık. İnşallah hem saha içinde hem de saha dışında güzel işlere imza atacak. Linoel Messi'nin futboluna hayranım. Arda'nın Barcelona'da oynadığı dönemde tanışma imkanım vardı ancak ben onun futboluna aşığım. Messi, Dünya Kupası'nı kazanırsa kurban keseceğim dedim, kestim de. Messi bu yıl Ballon d'Or'a aday gösterilmedi, aday gösterilseydi bir adak adardım" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler