İlk finalistin adı Anadolu Efes

17.02.2018 - 16:19 | Son Güncellenme: 17.02.2018 - 16:19

Türkiye Kupası Basketbolumuzun ara sıcağı! Umulmadık neticelere gebe! Ancak böylesine sürprizler neşe katıyor. Keşke tribünlerde dolu olsa. Oldukça soğuk havada ulaşımı kolay olan Sinan Erdem Salonunu doldurmak basketbol adına seyircilerimizden güzel bir jest olurdu. Şu an yarı finallerdeyiz.

Hidayet Türkoğlu ve ekibi çok güzel bir jestle, Basketbolumuzun temel taşlarından Yalçın Granit, Önder Seden ve hastanede yattığını öğrendiğim Nur Germen(eşine) çok itina ile hazırlanan gümüş tabakları alırlarken ekran başında gözlerim buğulandı. Sevgili Nur Germen’e sağlıklar diliyorum. Hepsini çok yakından tanırım. Çok tatlı hatıralarım vardır. Yalçın Agabey, sokaktan bulunan o güne kadar basketbol topunu görmemiş ve 33 yaşında ki, rahmetli Hüseyin Alp’i gece gündüz çalıştırarak, basketbolcu olmasını sağladı. Hüseyin Alp’in oynadığı senelerde hangi takımda ise o takım Türkiye şampiyonu olması basketbolun enteresan kaderidir. Önder Seden Coach olarak nice oyuncuları basketbolumuza kazandırmıştır. Nur Germen ülkemizin gelmiş gelmiş en iyi oyun kurucularından biridir! Coach olarakta büyük emeği vardır. Onların onurlandırılması Başkan Hidayet Türkoğlu için büyük şeref. Tebrik ederim. Ahde vefa bu işte, yenmez içilmez ama gönüllerde taht kurar.

ANADOLU EFES 90-76 DARÜŞŞAFAKA

Fenerbahçe maçında inanılmazı başaran Anadolu Efesli oyuncular çok mutlu. Acaba, Anadolu Efes, yüzlerce eleştiri hatta daha ötesinde “sizlerin bu takımda ne işiniz var?” diye sorgulanan oyuncular, “dolduruşa gelip tek maçlık emanet aldıkları cesaret formaları ile Sarı-Lacivertli oyuncuları Türkiye Kupası dışına atıp, bizden bu kadar diyerek yan gelip yatacaklar mıydı?” Bunu Darüşşafaka maçında görecektik. Daçka çok iyi bir takım. Çok iyi Coachları var. Kadro savaşcı. Ancak Efes sahaya çıkar çıkmaz hemen saldırmaya başladı. Aynen Fenerbahçe maçı gibi, özellikle Doğuş ile başlayan baskı tüm Daçka’lıları teslim aldılar. Doğuş 14 sayı ile yeniden doğdu. Basketbol adına her şeyi yapıyor. Dragic çok kolay faul yapmasına rağmen çok sert oynayarak rakiplerini yıldırıyor. Dunston 10 sayı, bu takımın göz bebeği. Fenerbahçe maçında 40 dakika çıkmadan harika oynamış dı. Ergin Ataman oyuncularına kafasındaki düşünceleri aşılamaya başlamış! Adeta basketbolu yeniden keşfeden oyuncular oynadıkları basketboldan keyif alır hale gelip iyi basketbol oynamaya başladılar. Brown 8 sayı, ağır kalıyor ama gerikli oyuncu

Dunston girdi çıktı biraz dinlendi. Çok iyi oynadı. Simon 29 sayı, 4 rb, 6 asist ile maçın MVP si oldu. Geldiğinden beri ilk kez pabuçun pahalı olduğunu anlayıp kariyerini zorlamaya başladı! Motum 9 sayı, her şeyi yapıyor! Maç bitince salonu bile süpürür! McCollum 14 sayı.hücumda programlanmış beyni ile devamlı rakip potayı tehdit ediyor. Birkan girip çıkıyor ama görevinide özellikle savunmada yapıyor.

Darüşşafaka ise: Efes’in saldırgan savunması karşısında, zaman zaman çaresiz kaldılar. İyi oynayan, Efes’e direnen eli yüzü düzgün mücadele eden bir oyuncu saymam mümkün değil. Wilbekin 17, Kıdd 10, Bell 14 sayı atarak çift hanelere ulaştılar. Ancak ritm bulamayan Darüşşafaka çok kötü oynadı. Anadolu Efes analarının ak sütü gibi finali hak ettiler

Senin için hazırladığımız haberler