İlkan Karaman'ın ölümüne neden olan kazada ifadeler ortaya çıktı: Amacım kaçmak değildi

10.09.2024 - 11:23 | Son Güncellenme: 10.09.2024 - 11:57

Eski milli basketbolcu İlkan Karaman'ın hayatını kaybettiği Datça'daki kazanın sürücüsü Emre Ali Önder'in ifadesi ortaya çıktı. Önder ifadesinde alkollü olduğunu belirtti.

İlkan Karaman'ın ölümüne neden olan kazada ifadeler ortaya çıktı: Amacım kaçmak değildi

AJANSSPOR - HABER

Basketbol Süper Ligi'nde uzun yıllar forma giyen eski milli basketbolcu İlkan Karaman, Muğla'nın Datça ilçesinde bir ev kiraladı. 8 Eylül'de saat 02.30 sıralarında Datça'daki bir akaryakıt istasyonunun önünde yolun karşısına geçmek isteyen Karaman'a araba çarptı.

İlkan Karaman kurtarılamadı

İnşaat mühendisi Emre Ali Önder'in kullandığı otomobilin çarptığı İlkan Karaman yaralı olarak kaldırıldığı Marmaris Devlet Hastanesi'nde kurtarılamadı. Kazanın ardından otomobili terk ederek olay yerinden ayrılan Önder ise 2 saat sonra Datça Devlet Hastanesi'nin önünde yakalandı. 1.16 promil alkollü olduğu belirlenip gözaltına alınan Emre Ali Önder daha sonrasında ise tutuklandı.


"Amacım, olay yerinden kaçmak değildi"

İlkan Karaman'a çarparak ölümüne neden olan Emre Ali Önder'in savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı. İfadesinde evinde yüksek alkol oranına sahip 2 bira içtiğini belirten Önder şunları söyledi: "Sonrasında annemin uyku ilacını almak amacıyla trafiğe çıktım. Araçla Reşadiye Mahallesi'ndeki kavşağa geldiğimde ışıklardan geçeceğim için frene bastım. Frene basmamla birlikte araç kaymaya başladı. Bu nedenle refüje çarptım ve direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeride doğru geçtim. Bu sırada olay yerinde yaya olarak bulunan tanımadığım, ismini sonradan öğrendiğim bir kişinin hayatını kaybettiğini öğrendim. Kazadan sonra olay yerine vatandaşlar gelip, bizimle ilgilendi. Yaralandığım için Datça Devlet Hastanesi'ne gittim. Amacım, olay yerinden kaçmak değildi. Hastanedeyken polis ekipleri geldi ve beni yakaladılar. Kaza anında alkollüydüm. Yaşananlar için üzgünüm" dedi.

İlgini Çekebilir
Ünlü spikerden hayatını kaybeden İlkan Karaman hakkında duygulandıran paylaşım!
Habere Git


Senin için hazırladığımız haberler