Manchester City - Aston Villa 3-2 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

Feride Kara
22.05.2022 - 19:55 | Son Güncellenme: 22.05.2022 - 22:56

Premier Lig'de 2021-2022 sezonu şampiyonu Aston Villa'yı 2-0'lık skordan 3-2 mağlup eden Manchester City oldu. ilkay Gündoğan iki golle maçı şampiyonluğu getirdi

Manchester City - Aston Villa 3-2 (MAÇ SONUCU  - ÖZET)

Manchester City, ikinci kez inanılmaz bir geri dönüşle şampiyon oldu. Manchester City, 2-0 geriye düştüğü maçta Aston Villa’yı 3-2 devirdi ve şampiyonluğunu ilan etti.

Aston Villa 2- 0 öne geçti 

Pep Guardiola'nın Manchester City'si, son 5 yılda 4. kez Premier League'in şampiyonu olmayı başardı. Liverpool efsanelerinden Steven Gerrard'ın çalıştırdığı Aston Villa ile Manchester City karşılaştı. Nefes kesen maçta 37. dakikada Aston Villa Matty Cash'in golüyle 1-0 öne geçti ve Etihad'ı sessizliğe boğdu. İlk yarı böyle sona ererken 69. dakikada bu kez eski bir Liverpool yıldızı Coutinho konuk ekibi 2-0'lık üstünlüğe taşıdı.

İlkay Gündoğan şampiyonluğu getirdi

68. dakikada oyuna giren Manchester City'nin Türk asıllı yıldızı İlkay Gündoğan şampiyonluğu getiren golleri attı.  76. dakikada İlkay'ın golü farkı ikiye indirirken 78. dakikada Rodri 2-2'lik beraberlik golünü kaydetti. 81. dakikada İlkay bir kez daha sahneye çıktı ve 3-2'lik skorla Manchester City'yi şampiyon yaptı. 

İlgini Çekebilir
Efsanelerin çabası yeterli olmadı! Liverpool şampiyonluğu kaçırdı...
Habere Git

Liverpool'a galibiyet yetmedi

Şampiyonluğun bir diğer adayı Liverpool ise Wolverhampton karşısında 3-1 galip gelse de 92 puanda kaldı. Manchester City ise 93 puanla şampiyonluğa ulaştı. City son beş sezonda dördüncü kez mutlu sona ulaştı. 

Rakip kaleciye saldıran taraftar hakkında karar

Manchester City, maç sonunda sahaya girip Aston Villa kalecisine saldıran taraftarlarını ömür boyu stadyumlarından men edeceklerini açıkladı.

Senin için hazırladığımız haberler