İlkay Gündoğan, Almanlara sitem etti! "Beni hiç şaşırtmadı"

04.06.2024 - 22:33 | Son Güncellenme: 04.06.2024 - 22:52

Almanya Milli Futbol Takımı'nın Türk asıllı kaptanı İlkay Gündoğan, Almanya'da yapılan ankete ırkçılık taşıdığı gerekçesiyle tepki gösterdi. Detaylar...

İlkay Gündoğan, Almanlara sitem etti! "Beni hiç şaşırtmadı"

AJANSSPOR HABER

Almanya A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı İlkay Gündoğan, Almanya'da Sport Inside adlı programda milli futbolcular ile ilgili yapılan ankete sitem etti. İlkay, bu tür anketlerin üzücü olduğunu belirtirken, hiç şaşırmadığını ifade etti. İşte detaylar...

Almanya'da ırkçı anket

Almanya'daki televizyon programında yapılan ankette, her beş kişiden birinin Almanya Milli Takımı'nda daha fazla beyaz oyuncu görmek istediği sonucu çıktı. Ayrıca ankete katılanların %17'sinin, Milli Takım kaptanı İlkay Gündoğan'ın Türk asıllı oluşunu üzücü kabul ettiği belirtildi.

İlkay Gündoğan'dan ırkçı ankete sitem

İlkay Gündoğan, söz konusu ankete sitem etti. NTV Spor'un aktardığına göre Milli futbolcunun, "Yani, son birkaç aydaki, hatta belki de son yıllardaki siyasi gelişmelere baktığınızda bu (anket) beni hiç şaşırtmadı. Yine de bu dönemde halen bu tür anketler yapıyor ve bunlara bu kadar çok önem veriyor olmamız üzücü" dediği öğrenildi.

Tepkiler büyüdü

Almanya Milli Takımı ve Bayern Münih'in yıldız futbolcusu Joshua Kimmich de ankete tepki göstererek, "Bu, takım içinde konu bile olmadı. Futbolun içinde büyüyen herkes bunun tamamen saçmalık olduğunu bilir." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler