İlkay Gündoğan: ''Mesut Özil daha iyi bir vedayı hak ediyordu''

28.08.2018 - 01:47 | Son Güncellenme: 28.08.2018 - 04:47

Manchester City'nin Türk asıllı Alman futbolcusu İlkay Gündoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la verdiği fotoğraf sebebiyle Alman taraftarlar ve siyasilerden yoğun şekilde tepki alan, sonrasında Alman milli takımını bırakma kararı alan Mesut Özil hakkında açıklamalarda bulundu.

İlkay, yaptığı açıklamada ''Mesut Özil, Almanya futbolu için çok şey yaptı. Takım için büyük kayıp. Kişisel olarak benim için de birçok şey yaptı. Almanya milli takımında oynama sebeplerimden biri o. Daha iyi bir vedayı hak ediyordu'' ifadelerini kullandı.

Mesut Özil'in ırkçılık yapıldı sözlerine destek vererek, "Bir Alman politikacının Facebook sayfasında "25 Alman ve iki keçi s...en yazması, ırkçılık değil mi" eleştirisinde bulunan İlkay Gündoğan, "Bu, Almanya'daki herkesin ırkçı olduğu anlamına gelmez;a ama bu ırkçılık. Almanya'daki hayatımın neredeyse her anı için güzel anılarım var. Kesinlikle burada kalmak istiyorum. Ancak bazı insanlar bunu politika aracı olarak kullanıyorlar. Kullandıkları dil de kesinlikle ırkçılıktı" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler