İlkay Gündoğan transfer kararını Barcelona'ya iletti! Fenerbahçe...

06.08.2024 - 18:11 | Son Güncellenme: 06.08.2024 - 18:29

Fenerbahçe, as başkan Acun Ilıcalı'nın önderlik ettiği transfer operasyonunda İlkay Gündoğan'ı kadrosuna katmak istiyor. İlkay, transfer kararını Barcelona'ya iletti.

İlkay Gündoğan transfer kararını Barcelona'ya iletti! Fenerbahçe...

AJANSSPOR - HABER

Orta saha arayışında olan Fenerbahçe, İspanyol devi Barcelona'da forma giyen Türk asıllı yıldız İlkay Gündoğan'ı kadrosuna katmak için girişimlere başladı. Geçtiğimiz günlerde İspanya basınında çıkan haberlerde, Sarı-Lacivertli kulübün as başkanı Acun Ilıcalı'nın ilk görüşmelere başladığı kaydedildi.

Fenerbahçe'den İlkay hamlesi

AS'ta yer alan haberde, Fenerbahçe as başkanı Acun Ilıcalı'nın, İlkay Gündoğan'ın temsilcisiyle transfer görüşmelerine başladığı ve başarılı futbolcuyu Türkiye'ye getirmeye ikna etmek için yoğun çaba sarf ettiği ifade edilmişti.

Transfer kararını iletti

Fenerbahçe'nin ezeli rakibi Galatasaray'ın da bir dönem kadrosuna katmak için girişimlerde bulunduğu İlkay Gündoğan'ın, gelecek sezon Hansi Flick'in liderliğindeki Barcelona'da ilk 11'de düşünülmediği ve bu yüzden ayrılık yaşanabileceği belirtiliyordu. Son gelen haberlere göre, 33 yaşındaki futbolcu transfer kararını İspanyol kulübüne iletti.

Barcelona'ya yakınlığıyla bilinen Mundo Deportivo, Fenerbahçe ile anılan İlkay Gündoğan'ın, yeni sezon öncesi kulüp yetkilileriyle geleceği için bir görüşme gerçekleştirdiğini belirtti. İlkay'ın, Barcelona sportif direktörü Deco'ya, gelen transfer tekliflerini değerlendirmeyeceğini ve takımda kalmak istediğini söylediği aktarıldı.

Barca'dan izin çıkmıştı

Çıkan haberde, Barcelona'nın İlkay Gündoğan'a transfer görüşmelerinde bulunması için izin verdiği ve oyuncunun bir takımla anlaşması halinde transferi için kolaylık sağlanacağının altı çizildi. Ancak İlkay, Barca'da devam etmeye karar verdi. Sözleşmesinde 1 yıl opsiyon bulunan Alman milli futbolcunun kontratı gelecek Haziran ayında sona erecek.

İlkay Gündoğan'ın Barcelona performansı

İlkay Gündoğan, geçtiğimiz yıl Manchester City'den ayrılarak Barcelona'ya transfer oldu. 2+1 yıllık sözleşmeye imza atan İlkay, geride bıraktığımız sezon toplamda 51 maçta sahaya çıktı ve 4.180 dakika forma giydi. Bu karşılaşmalarda 5 kez ağları havalandıran 33 yaşındaki futbolcu, 14 kez de gol pası vermeyi başardı.

Senin için hazırladığımız haberler