İlkay Gündoğan transferinde Galatasaray ve Fenerbahçe'yi üzecek detay

01.09.2024 - 17:04 | Son Güncellenme: 01.09.2024 - 17:21

Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan, Barcelona'dan ayrılarak Manchester City ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. İlkay'ın sözleşmesindeki detay ortaya çıktı.

İlkay Gündoğan transferinde Galatasaray ve Fenerbahçe'yi üzecek detay

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Eski takımı Manchester City'e geri dönen İlkay Gündoğan, Mavililer ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. 33 yaşındaki futbolcunun kontratındaki detay ortaya çıktı.

Barcelona'da gözden çıkarıldı

İlkay Gündoğan, 2023 yazında Manchester City'den ayrılarak, Barcelona'ya transfer oldu. İspanyol devinde bir sezon forma giyen İlkay, yüksek maaşı sebebiyle Barcelona'da gözden çıkarıldı.

Süper Lig devleri devreye girdi

Bu gelişmeyle birlikte Türk asıllı futbolcu için Süper Lig devleri Galatasaray ve Fenerbahçe devreye girdi. Her iki takım da İlkay'ı kadrosuna katmak için girişimlerde bulundu. Ancak 33 yaşındaki orta sahaya oyuncusuna Manchester City'nin talip olması planları bozdu.

City transferi bitirdi

Pep Guardiola liderliğindeki Manchester City, Barcelona'dan ayrılacağı kaydedilen İlkay Gündoğan için devreye girdi ve eski oyuncusunu bir sezonun ardından tekrar kadrosuna kattı.

Sözleşmesindeki detay ortaya çıktı

İngiliz ekibiyle 1 yıllık kontrata imza atan İlkay Gündoğan'ın sözleşmesindeki detay ortaya çıktı. Daily Star'da yer alan habere göre; İlkay Gündoğan'ın, 2024-2025 sezonundaki maçların yüzde 50'sinden fazlasında forma giymesi halinde sözleşmesinin 1 yıl daha uzayacağı belirtildi.

2 maçta forma giydi

İlkay Gündoğan, bu sezon Manchester City formasıyla Premier Lig'de 2 maçta sahaya çıktı ve 41 dakika sahada kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler