İlkay Gündoğan’dan Guardiola’ya övgü

23.02.2021 - 16:16 | Son Güncellenme: 23.02.2021 - 16:21

İngiltere Premier Ligi haberleri...Manchester City’de forma giyen Türk asıllı futbolcu İlkay Gündoğan, antrenörü Pep Guardiola’dan övgüyle bahsetti. İşte detaylar...

İlkay Gündoğan’dan Guardiola’ya övgü

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Manchester City’de teknik direktör Pep Guardiola, Borussia Mönchengladbach maçı öncesi İlkay Gündoğan ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Şampiyonlar Ligi son 16 turu müsabakasında yarın Almanya ekibi ile deplasmanda karşılaşacak olan City’de ilk sözü Gündoğan aldı. Takımdaki gidişatın çok iyi olduğundan bahseden orta saha oyuncusu, antrenörü Guardiola’dan övgüyle bahsetti. 

Gündoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

“Maçlara büyük bir özgüvenle başlıyoruz”

“Guardiola her zaman doğru taktiklere sahip, doğru çözümleri sunan bir menajer. Antrenman sırasında yaptığımız en zor şey, mantalite açısından kendimizi geliştirebilmek. Bu sayede oyunlara inanılmaz bir motivasyon ile giriyoruz.

"Kaliteli ve dinamik oyuncuları var"

Borussia Mönchengladbach’ı takip ediyorum. Son birkaç haftadır harika ilerliyorlar. Grupta Donetsk’e yaptıklarını iyi bir günde herkese yapabilirler. Bu yıl, ruhlarını ortaya koyuyorlar. Kaliteli ve dinamik oyuncuları var. 

"Kaleye daha fazla saldırıyorum"

Ben, bu yıl daha farklı bir roldeyim. Kaleye daha fazla saldırıyorum. Daha çok gol atmaya çalışıyorum. Bu rolde daha tehlikeliyim ve bu sayede daha çok gol attım. Ancak, sadece gol attığımdan ötürü iyi oynuyoruz şeklinde bir şey algılanmamalı. 

"Fernandinho bize gerçekten liderlik ediyor"

Fernandinho ise (kaptan) bize gerçekten liderlik ediyor. İhtiyacımız olan her anda onu buluyoruz. Arsenal karşısında ortaya koyduğu performans inanılmazdı. O gerçek anlamda bir lider. İhtiyacımız olan bir kişi.” 

İlkay’ın hemen akabinde bu kez söz sırası teknik direktör Pep Guardiola’daydı. Mönchengladbach maçı öncesi City’de Nathan Ake dışında hiçbir eksik olmadığını açıklayan Guardiola, takımının hazır olduğuna dair sinyaller verdi.

Guardiola’nın açıklamaları şöyle;

“Aynı oyunu oynayacağız”

“Diğer maçlarda olduğu gibi oyunumuzu oynayacağız. Herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Almanya’da oynayacağımız için birtakım adaptasyon sorunları olabilir ama biz her zaman olduğu şekliyle sonuca odaklanacağız.” 

Pep Guardiola, Gladbach maçı öncesi Manchester City’nin dizilimi ve ilk 11’ini açıklamaktan kaçındı.

Senin için hazırladığımız haberler