İlklerin maçında gülen Avusturya!

13.06.2021 - 20:39 | Son Güncellenme: 13.06.2021 - 21:49

EURO 2020’de tarihinin ilk Avrupa Şampiyonası maçına çıkan Kuzey Makedonya sahadan üzgün ayrılırken, Avusturya finallerdeki ilk galibiyetini aldı. İşte detaylar...

İlklerin maçında gülen Avusturya!

AJANSSPOR-HABER

Kuzey Makedonya, EURO 2020’ye kötü başladı. Eski Yugoslavya’dan ayrılan ülkeler arasında yer alan Balkan temsilcisi, Avusturya ile oynadığı tarihinin ilk Avrupa Şampiyonası mücadelesini 3-1 kaybetti. 

Bükreş'te son sözü Avusturya söyledi

Romanya’nın başkenti Bükreş’teki Ulusal Arena’da oynanan maçta Avusturya’nın gollerini 18. dakikada Lainer, 78. dakikada Gregoritsch ve 89'da Marco Arnautovic, Makedonya’nın golünü ise 28. dakikada Goran Pandev kaydetti. 

Skoru kaleci hataları belirledi

EURO 2020 C Grubu karşılaşmasına kaleci hataları damga vurdu. Makedonya'nın golünde Avusturya kaleci Bachmann topu elinden kaçırdı. Avusturya'nın galibiyet golünde de Dimitrievski yan topta zamanlama hatası yapınca topu ağlarında gördü. 

Avusturya'dan ilk galibiyet

Avusturya da bu donuçla Avrupa Şampiyonası tarihindeki ilk galibiyetini almanın mutluluğunu yaşadı. Kırmızı-beyazlılar 1998'den beri katıldıkları 3 turnuvada 9 maç oynarken, galibiyete hasret kalmış ve sadece 5 gol atabilmişti.   

Makedonya'da Eljif Elmas da oynadı

Kuzey Makedonya’da Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Eljif Elmas ve geçtiğimiz sezon Kayserispor forması giyen Daniel Avramovski de maça ilk 11’de başladı. Ayrıca adı transferde Galatasaray ile anılan Leeds United’ın sol beki Ezgjan Alioski de takımında yer aldı.

Maçın oyuncusu Alaba

Öte yandan Avusturya - Kuzey Makedonya maçının oyuncusu David Alaba seçildi. 

Senin için hazırladığımız haberler