İller Arası Karate Ligi Kocaeli'nde başladı

11.02.2018 - 01:09 | Son Güncellenme: 11.02.2018 - 01:09

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen lige, 11 ilden bin 350 sporcu katıldı - Dünya Karate Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Erçin: "Bu tür organizasyonlarla hem Kocaeli hem de Türk karatesi altyapıda büyük bir gelişim sağlayacak"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 etap halinde düzenlenen İller Arası Karate Ligi'nin ilk ayağı gerçekleştirildi.

Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Gazanfer Bilge Spor Salonu'nda düzenlenen ilk etap müsabakalarına 11 ilden bin 350 sporcu katıldı.

Dünya Karate Federasyonu Teknik Kurul Üyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Karate Teknik Direktörü İbrahim Erçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk 3 etapta en yüksek puanları elde edecek sporcuların finale kalacağını kaydetti.

Erçin, dereceye giren sporcuların 4. etabın sonunda belli olacağını dile getirerek, "Hedefimiz karate branşında gelişim sağlamak, altyapıdaki sporcuları yetiştirmek. Karate olimpik branş olduktan sonra bu spora bakış daha farklı oldu. İki yıl önce lig düzenlemiştik, Sakarya da lig düzenliyor. Oralarda yetişen sporcular, Avrupa şampiyonalarına katılıyor. Bu tür organizasyonlarla hem Kocaeli hem de Türk karatesi altyapıda büyük bir gelişim sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler