Galatasaray ve Fenerbahçe Efsanesi İlyas Tüfekçi Depremzedelere Yardım Etti

11.02.2023 - 23:18 | Son Güncellenme: 12.02.2023 - 00:20

Fenerbahçe ve Galatasaray ile şampiyonluklar yaşayan; bugün ALS hastası olan efsane milli futbolculardan İlyas Tüfekçi, hasta yatağından depremzedeye yardım eli uzattı.

Galatasaray ve Fenerbahçe Efsanesi İlyas Tüfekçi Depremzedelere Yardım Etti

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, Galatasaray ve A Milli Takım formaları ile Türk futbol tarihine geçen efsane İlyas Tüfekçi'den depremzedelere anlamlı bir yardım geldi. 

Kızı duyurdu

ALS hastalığı ile savaşan efsane futbolcunun kızı İlkin Tüfekçi; babasının 1987 yılından kalma futbolcuların imzalarının bulunduğu Galatasaray posterini satışa çıkarmak istediğini ve gelirin depremzedelere bağışlanacağını açıkladı.

İlgini Çekebilir
Burak Elmas’tan İlyas Tüfekçi’ye ziyaret
Habere Git

Serüveni Stuttgart'ta başladı

Küçük yaşlarda ailesi ile birlikte Almanya'nın Berlin şehrine taşınan İlyas Tüfekçi kariyerine Stuttgart II takımıyla başladı. İlk sezonunda 18 gol atan forvet oyuncusu ertesi yıl Stuttgart'ın A Takımına çağrıldı. Burada da 1 sezon oynayan Tüfekçi 24 maçta 13 gol atmayı başardı ve takımı Bundesliga'yı 3. bitirdi.

Schalke 04'ü Bundesliga'ya çıkardı

Stuttgart'tan ayrıldıktan sonra Bundesliga 2 ekibi Schalke 04 ile sözleşme imzalayan Tüfekçi burada iki sezon forma giydi. İlk yılında 30 maçta 7 gol attı ve Schalke'nin Bundelisga'ya çıkmasına katkıda bulundu. Tüfekçi ertesi sezonu da 6 golle bitirdi fakat takımı 16. olarak küme düşmekten kurtulamadı.

Fenerbahçe'de şampiyonluğun büyük paydaşı oldu

İlyas Tüfekçi 1983 yılında Schalke 04'ten Fenerbahçe'ye transfer olarak kariyerini Türkiye'ye taşıdı. Tüfekçi, 1984-1985 sezonunda Fenerbahçe'nin kazandığı Süper Lig şampiyonluğunda 29 maçta attığı 14 gol ile büyük katkıda bulundu ve şampiyonluğun kilit isimlerinden oldu.

İlgini Çekebilir
İlyas Tüfekçi, Mustafa Cengiz'e sitem etti
Habere Git

Galatasaray'da hasreti bitirdi

1986'da Fenerbahçe'den ayrılıp ezeli rakip Galatasaray'ın yolunu tutan milli golcü, kulübün 14 yıllık şampiyonluk hasretini bitiren takımın bir parçası oldu. Sarı kırmızılı forma ile 1986-1987 ve 1987-1988 sezonlarında şampiyonluk yaşayan Tüfekçi, 1988-1989'da Galatasaray'ın Şampiyonlar Kulüpler Kupası'nda yarı finale çıkan kadrosunun da önemli bir parçasıydı.

Hastanede yatıyor

1960 doğumlu eski sporcu ALS hastalığı ile savaşıyor. Tüfekçi'nin kızı 2 hafta önce yaptığı açıklamada "Babam İlyas Tüfekçi hastanede olduğu doğru. Dualarınızı eksik etmeyin iyi haber vereceğim inşallah. " şeklinde bir açıklama yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler