"İmajı zedelenebilir. Bundan sonra..."

02.03.2019 - 21:58 | Son Güncellenme: 03.03.2019 - 11:06

"İmajı zedelenebilir. Bundan sonra..."

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 3-2 mağlup etti. beIN Sports yorumcuları Metin Tekin ve Tümer Metin, Fenerbahçe - Rizespor maçı için neler söyledi?

İşte usta yorumcuların değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri:

Tümer Metin'in açıklamaları şu şekilde:

Fenerbahçe için sezon özeti gibi bir maçtı. Farklı olan şey ise tabelada 3 puan yazıyor olması. Ama oyunun gidişatı konusunda o kadar çok konuşulacak şey var ki... Konuşulacak şeyler de maalesef artı hanesinden değil.

"Anadolu takımı için kolay kolay bitmezdi"

Anadolu takımları 10 kişi kalmışsa o maç Anadolu takımı için kolay kolay bitmezdi. Ama Fenerbahçe, 10 kişi kalan rakibi karşısında çok zorlandı. Rizespor'u mücadelesinden ötürü tebrik ediyorum. Vedat Muriç olağanüstü oynadı. 3 puan muhteşem. Fakat; oyun için halen bir soru işaretim var. Fenerbahçe oyun anlamında acı çekmeye devam ediyor.

İstatistikleri görsen Fenerbahçe güle oynaya kazandı dersin. Ama öyle bir şey yok. Fenerbahçe, 10 kişi kalan rakibine karşı 1-1 bitebilir. Sağdan soldan oyunu yıkarsın ama atamazsın. O zaman denedi ama atamadı deriz. 10 kişi kalan rakibe karşı 2-1 öndeyken gol yemeyeceksin. Yersen, maçı kazansan bile soyunma odasına soru işaretleriyle gidersin.

Soldado ne kadar dokunuyorsa kaleci de o kadar dokunuyor. Serdar Aziz'in golü de çok net ve temiz. Oyuncularda elektrik yok. Birbirlerine dokunur. Kötü niyet ya da şeytanın avukatı faul çalabilir. Futbolda temas var. Ama ille de bir şey ararsan bulursun.

Metin Tekin ise karşılaşma ile ilgili şunları söyledi:

Fenerbahçe kazandı ve önemli bir galibiyet aldı. Futbol yeterli mi? Değil. Fenerbahçe gibi takımların mükemmel, görsel zevki yüksek oynaması gerekir. Fenerbahçe'nin kültürü bunu gerektirir. Fakat; Fenerbahçe'nin şu anki durumu öyle değil. Fenerbahçe 3 puan için oynayacak. Önemli olan sonuç.

Futbolda temas var. Futbol insanların birbirine dokunmadan oynadığı bir oyun değil. Serdar Aziz'in golü bence de temiz bir gol.

Vedat Muriç, çok formda bir görüntü çiziyor. İyi bir sezon geçiriyor. Pres, doğru zamanda yapılan baskı demektir. Savunmacı da doğru zamanda müdahale etmelidir. Hamle konusunda öncelik çok önemli. Hamle yapmazsan 8'e 2 olsa bile golü yersin.

Tolgay'ın pozisyonu çok net faul. Karar ver, VAR düzeltsin. Ama önce bir karar verebilmen lazım. Ayew'in pozisyonunda bence bir sıkıntı yok. Temiz bir pozisyon. Futbolda bu kadar temas var.

Tolgay'ın pozisyonunda bence faul var. Hakem çalar düdüğü, içeride mi dışarıda mı karar verir. Ayew'in pozisyonunda bence penaltı yok.

Şenol Güneş'in Milli Takım'a gitmesi...

İnşallah Şenol Güneş'e kalan haftalarda daha çok tepki göstermezler. İmajı zedelenebilir. Bundan sonraki her kayıp Şenol Güneş'e yazar.

Atiba'nın kredisi var. Hata yapabilirsin. Defans hata yapar. Yahu arkadaş, savunma hata yapıyor ama kaleci de bir tane çıkarsın. Hata sonrası her golü yemek zorunda mısın? Ayrıca Deniz Türüç'ün mücadelesini göz ardı edemeyiz.

Gerçekten istemediğin ve işine yaramayacak oyuncuları hemen göndereceksin. Her pozisyonda hatalı olan savunmacılar var. Mesela; Skrtel ve Vida... Biri Liverpool'da oynadı, diğeri Dünya Kupası'nda final oynadı. Ben stoperden anlarım. Ömrün onlarla boğuşmakla geçti. Sürekli hatalar yapıyor.

Beşiktaş hakkında...

Beşiktaş'ın ikincilik mücadelesi var. Elbette matematiksel olarak şansı var ama... Gerçekçi olmak lazım. Bu tip sonuçlar Şenol Güneş'i de yıpratabilir.

 

Futbolcu hata yapar. Hata yapmayan futbolcu da yoktur. Hata yapmazsan zaten futbolcu olamazsın. Böyle hatalar olabilir. Atiba da hata yapabilir. Atiba o topla dönebilirdi. Rakibine müdahale şansı verdi. Deniz'in de bir mücadelesi var.

Beşiktaş yarıştan uzaklaştı. Şampiyonluk atmosferi içinde olan bir Beşiktaş görünmüyor. Ayrıca Başakşehir ve Galatasaray'ın maçları var. Beşiktaş'ın ikincilik için mücadele edeceğini düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler