İmamoğlu, koronavirüsün yoğun olduğu 3 ilçeyi açıkladı

08.04.2020 - 12:15 | Son Güncellenme: 08.04.2020 - 12:15

İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Türkiye'ye de yayılan koronavirüs salgını, İstanbul'da hangi ilçelerde yoğun olarak görülüyor?

İmamoğlu, koronavirüsün yoğun olduğu 3 ilçeyi açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs salgınından en çok etkilenen ilçeleri açıkladı.

Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan Ekrem İmamoğlu, bilgi dağıtımını Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı vurgularken paylaşılan harita üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Koronavirüs, İstanbul'da hangi ilçelerde yoğun?

İmamoğlu, "Burada çarpıcı olan şu; özellikle Bağcılar, Esenler, Bayrampaşa bu bölgelerde çok yoğunlaşma olduğunu görüyoruz. Çünkü biliyorsunuz yapılaşma çok orada" ifadelerini kullandı.

Pandemi kurulunda harita üzerinden sunum yapıldığını söyleyen Başkan İmamoğlu, "Orada bir ilgili sanıyorum İstanbul Halk Sağlığı Başkanıydı. Onun yaptığı haritada o bölgede yapılaşmanın yoğun boşlukların az olduğu bölgelerde salgın daha yüksek. Örneğin Esenyurt örnek verildi. Anadolu'ya kasıt bir nebze daha düşük, yoğunlaşma az. Batı'ya doğru gittiğinizde Büyükçekmece, Silivri, Çatalca... Kırsala gittiğinizde zaten azalıyor. Ama o yoğun yapılaşmanın olduğu yerde salgının hızı daha yüksek. Ne yazık ki öyle" dedi.

İstanbul'da koronavirüs vaka sayısı kaç?

4 Nisan'da açıklanan verilere göre İstanbul'daki koronavirüs vaka sayısı 12.231 idi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler