İmza parası değil, baş belası!

Eren Tuncay
15.06.2021 - 10:46 | Son Güncellenme: 15.06.2021 - 12:21

Transfer... Beşiktaş Larin, Vida ve Ljajic'i satıp para kazanmak istiyor. Ama 6 ay sonra serbest kalacak bu oyuncular tekliflere sıcak bakmıyor.

İmza parası değil, baş belası!

Erdal CÖMERT - AJANSSPOR

Geride kalan sezonu çifte kupayla kapatan Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın ile imzaların atılması beklenirken diğer yandan yönetim yaz transfer döneminde oyuncu satarak hem limit dengesini oluşturmak hem de yeni transferler için kaynak oluşturmak istiyor. Siyah beyazlı ekibin elden çıkartmak istediği oyuncuların iyi kontrata sahip olması ve imza parası en büyük handikap.

Takımın en yüksek maliyetlisi Vida

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele eden Hırvat stoper Domagoj Vida, teklif gelmesi halinde yönetimin satmak istediği ilk oyunculardan. 3 milyon 700 bin Euro maaş alan Vida, geçen sezon şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu. Ancak ağır mali yükü, yönetimin takım bütçesini zorluyor. Beşiktaş, Vida'ya teklif gelirse değerlendirecek.

Kariyerinin en iyi sezonunu geçirdi

Kariyerinin en iyi sezonunu geçiren  ve 45 maçta 23 gol atıp 5 asist yapan Cyle Larin de Beşiktaş'ın gelir beklediği isimlerden. Geçen sezonun devre arasında 15 milyon Euro'lara varan tekliflerin geldiği Kanadalı için yaz transfer döneminde resmi bir teklif gelirse yönetim sıcak bakacak. Yaz transfer döneminde teklifler daha düşük olduğu için 15 milyon Euro'luk bir taban belirlemeyecek. Larin, Beşiktaş'tan 1 milyon 600 bin Euro ücret alıyor.

Üçünün maliyeti 7.8 milyon Euro

Ve Adem Ljajic... Geçen sezon beklentilerden uzak kalan Sırp futbolcuya teklif gelirse hiç düşünülmeyecek. Çünkü bu oyuncunun da yüklü bir kontratı var. Ljajic, 2 milyon 500 bin Euro kazanıyor. Siyah beyazlılarda piyasası olan bu üç oyuncunun primler hariç, yıllık maaş yükü toplam 7 milyon 800 bin Euro'yu buluyor. Beşiktaş'ın yeni sezondaki tahmini Takım Harcama Limiti 35 milyon Euro civarında olacak.

6 ay sonra elleri güçleniyor

Beşiktaş bu üç oyuncuyu da satmak istiyor ancak önemli bir handikap var. Hepsinin de mukavelesi 30 Haziran 2022'de sona eriyor. Bu da şu anlama geliyor. Bu oyuncular Ocak 2022'de bir sonraki sezon için başka takımlarla bonservissiz kontrat yapma hakkı elde edecek. Birçok oyuncu bu durumda eli güçlendiği için gideceği yeni takımdan imza parası da talep ederek, daha çok para kazanabiliyor. Bu nedenle bu üç oyuncuya yaz transfer döneminde teklif gelse de kabul edip etmeyecekleri belirsiz.

Larin'in menajeri oralı olmuyor

Özellikle en büyük gelirin beklendiği Cyle Larin'in menajerinin bugüne kadar Beşiktaş Transfer Komitesi'nde yer alan yöneticilerle iletişime geçmeten kaçındığı öğrenildi. Geçen sezonun devre arasında İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United, Larin için 15 milyon Euro önermişti. Ancak siyah beyazlı yönetim şampiyonluk yarışı nedeniyle bu teklifi geri çevirmişti. Ki sonrasında Aboubakar ve Cenk Tosun da sakatlanınca Larin'in elde tutulması doğru bir karara dönüşmüştü.

4 oyuncunun daha sezon sonu bitiyor

Siyah beyazlılar Jeremain Lens ve Douglas'tan da kurtulmak istiyor. Lens yıllık 1 milyon 800 bin Euro, geçen sezonu kadrodışı olarak geçiren Douglas ise 1 milyon Euro kazanıyor.

Douglas geçen sezon kiralık ve satılık olarak gelen hiçbir teklife olumlu yanıt vermemişti. Bu iki oyuncunun da 1 yıllık sözleşmesi kaldı. Aynı şekilde Oğuzhan Özyakup ile Fabrice N'Sakala'nın sözleşmesi de gelecek sezon sonu bitiyor.

'Bonservissiz geliyorum' kozu

Evet, imza parası kulüp yönetimleri için adeta baş belasına dönüşmüş durumda. Çünkü kontratının bitimine 1 yıl kalan oyuncu, örneğin "10 milyon bonservis bedeli ödeyeceğinize bana 4 milyon lira imza parası ödeyin" diyebiliyor. Bu da alıcı kulübün de işine gelebiliyor. Beşiktaş yönetimi, söz konusu oyuncuların gitmesi için paradan önce çok cazip takımlardan teklif gelmesini de umacak.

Senin için hazırladığımız haberler