İmza pozu göstermelik miydi? Yayın krizi sürüyor...

03.12.2020 - 13:42 | Son Güncellenme: 03.12.2020 - 15:01

Son dakika haberleri... Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu kişisel Twitter hesabından TFF ile beIN Sports arasında anlaşma sağlandığını açıklamıştı. Hürriyet yazarı Tahir Kum, TFF ile beIN Sports arasında bir anlaşma yapılmadığını yazdı. Futbolda, TFF ile beIN Sports arasında yayın krizi devam ediyor! İşte detaylar...

İmza pozu göstermelik miydi? Yayın krizi sürüyor...

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Bugünkü Hürriyet gazetesinde meslektaşımız Tahir Kum, “yayın krizi yeniden patladı” başlıklı bir yazı yayınladı. Kum yazısında, Kulüpler Birliği’nin bugün olağanüstü toplanacağını çünkü her şey bitti gözüyle bakılan yayın konusunda, yayıncının (Digiturk) kulüpler ve TFF’nin önünde yeniden kabul edilemez şartlar koyduğunu anlatıyor. (YAYIN İHALESİNDE 300 MİLYONLUK KRİZ HABERİMİZİ BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ)

O halde biraz geriye dönelim.

Tarih 17 Kasım 2020 Salı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu kişisel Twitter hesabından TFF ile beIN Sports arasında anlaşma sağlandığını ilk olarak duyuruyor. Hemen ardından Türkiye Futbol Federasyonu internet sayfasından yayıncı ile imzaların atıldığı bir fotoğraf eşliğinde duyurulurken şu ifadeler yer alıyor:

"Türkiye Futbol Federasyonu ile Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın haklarını elinde bulunduran Digiturk arasında anlaşma sağlandı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun ev sahipliğinde, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Digiturk ve beIN MEDIA GROUP CEO'su Yousef Al-Obaidly, Ankara’da bir araya geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez binasındaki toplantı sonunda, TFF ile Digiturk arasında 2020-2021 sezonuna ilişkin anlaşma imzalandı. TFF olarak Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Sayın Yousef Al-Obaidly’ye teşekkür eder, anlaşmanın Türk futbolu ve kulüplerimiz için hayırlı olmasını dileriz."

Açıklama gelmedi

TFF Başkanı Nihat Özdemir ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada üzerinde anlaşılan meblağı 19 Kasım Perşembe günü kamuoyuna duyuracaklarını söylemişti.

Şimdi burada şu soruyu sormak gerekiyor:

• beIN Media Group CEO'su Yousef Al-Obaidly ile TFF Başkanı Nihat Özdemir’in poz verdiği imza fotoğrafı göstermelik miydi?

• Eğer her şey gerçekten imza altına alındıysa beIN Medya nasıl oluyor da sözleşme şartlarına uymama cüretini gösterip yeni şartlar öne sürüyor?

Senin için hazırladığımız haberler