İmza töreninde Cengiz'den haysiyet sözleri!

22.05.2021 - 17:29 | Son Güncellenme: 22.05.2021 - 17:48

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Marcao'nun imza töreninde açıklama yaptı. Cengiz'in 'haysiyet' vurgusu ve sözleri dikkatlerden kaçmadı. İşte detaylar...

İmza töreninde Cengiz'den haysiyet sözleri!

AJANSSPOR-HABER 

Galatasaray, Brezilyalı savunma oyuncusu Marcao ile yeni sözleşme imzaladı. Sarı-kırmızılıların başkanı Mustafa Cengiz, imza töreninde dikkat çekici ifadelere imza attı. Marcao'nun performansından tüm Türkiye'nin memnun olduğunu ifade eden Cengiz'in 'haysiyet' vurgusu da gözden kaçmadı. Detaylar haberde...

"Futbolcuların haysiyet ve şereflerini hatırlamaları gerek"

Mustafa Cengiz, bundan tam 1 ay önce Karagümrük maçının ardından GS TV'de gündeme yönelik açıklamalar yapmış ve bu açıklamaları futbolcuların da büyük tepkisini çekmişti. Cengiz kulüp televizyonunda yaptığı açıklamada, "Özellikle futbolcuların haysiyet ve şereflerini hatırlamaları gerek. Türkiye’nin en büyük camiasını temsil ediyorlar. Ölümüne mücadele etmeleri gerekir. Futbolcularımız neden bunu yapmıyorlar? Adamın ipinde değil. Profesyonelce bakıyorlar. Primlerine bakıyorlar. Ben bunu böyle görüyorum. Türk futbolcular nerede o zaman? Ben orada izlerken çıldırıyorum" demişti. Daha sonra Florya'da futbolcuların antrenmanı boykot etmeyi düşündüğü daha sonra bunun engellendiği gündeme gelmişti.

Fatih Terim sezon sonunda yanıt vermişti

Mustafa Cengiz'in söylediği bu sözlere Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de cevap vermişti. Terim şunları söylemişti:

"Sezonun en sıkıntılı, en alevli zamanında oyunculara hocalara söylenen şey olacak iş midir? Sonradan bunu çok güzel pazarlayıp sanki hırslandırmak içinmiş gibi falan... Bunları geçelim. Biz bunları içimize attık. Hem terbiyemizle hem duruşumuzla. Siz haziranda seçim yapacaksınız. Transfer ne zaman? Siz her şeye rağmen Şampiyonlar Ligi'nde eleme oynayacaksınız. Galatasaray'ın çok önemli bir yapılandırmaya ihtiyacı var. Bu kadar borcun altında 5 tane başkan adayı müthiş. Umarım herkes hazırlıklıdır. Herkes Galatasaray'ın problemlerine hazırlıklıdır. Enkazı temizlemeden herhangi bir yere gidemeyiz. Banka yetiş imdadımıza şekliyle Galatasaray hiçbir yere gitmez. Belki bir beyaz gömlek giyip sorunlar nedir, çareler nedir konuşabiliriz."

Mustafa Cengiz: "Hatırlayın dediğimiz haysiyet bu"

Galatasaray'ın 1 numaralı ismi Cengiz, Marcao'nun imza töreninde de haysiyet vurgusu yaptı. Cengiz, "Benim için en önemli fotoğraflardan birisi çok kötü hava şartlarında, o balçık sahada Mohamed ile penaltıyı attırmak için eliyle Donk ile birlikte çamurları attığı anı unutamıyorum. İşte biz bunu istiyoruz. Bizim hatırlayın dediğimiz haysiyet bu. Bunu sahada en iyi sergileyenlerden biri oldu. Hiç geri adım atmadı. Kafasını topa soktu. Biz bunu istiyoruz. Yüzde yüz başarılı ya da başarısız olur o ayrı. Futbolun şansı vardır. O şansa da inanırız. İlla ki yüzde yüz mücadele edip netice alacaksınız diye bir şey olmayabilir" ifadelerini kullandı. 

"Bu sezonun en iyi transferlerinden birini yaptık"

Mustafa Cengiz, imza töreninde sözlerini şu şekilde tamamladı:

"90 dakika hücum ederseniz bir kontradan gol yersiniz. Futbol belki de bunun için güzel; ama Marcao başta olmak üzere bizim futbolcuların hepsinin son haftalarda gösterdiği mücadeleye alkış tutarız. Bu yolda kendileri galiptir. Biz üzülmedik. Galatasaray’ı şampiyonluktan başka hiçbir şey tatmin etmez. Bizim, arkadaşlarımızın ve taraftarların içinde bir burukluk oldu. Günlerce mutlu olmadık. Dönüp baktığımızda bir gol atsak eşit oluyorduk. Futbolun adaleti yok. Abdurrahim bağırdı adalet diye; ama yok. Bazen beraberlik çok önemli oluyor. Biz Marcao’yu aldığımızda takımı düştü diye çok laf ettiler; ama öyle bir karakter ve oyun sergiledi ki herkesi utandırdı. Ondan çok mutluyuz ve memnunuz. Tüm Türkiye çok memnun Marcao’dan. Biz bu sözleşme ile bu sezon en iyi transferlerden birini yaptık."

Senin için hazırladığımız haberler