Başakşehir yeni transferi Mesut Özil için imza töreni düzenledi

14.07.2022 - 11:56 | Son Güncellenme: 14.07.2022 - 16:13

Fenerbahçe ile karşılıklı anlaşarak sözleşmesini feshettikten sonra Medipol Başakşehir ile anlaşan Mesut Özil için imza töreni düzenlendi. İşte detaylar...

Başakşehir yeni transferi Mesut Özil için imza töreni düzenledi

Medipol Başakşehir dün transferini resme açıkladığı 33 yaşındaki yıldız futbolcu Mesut Özil için imza töreni düzenledi. 

Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüdağı'ın da katılımıyla Fatih Terim Stadyumu'nda düzenlenen imza töreninde Mesut Özil ve Gümüşdağ'ın açıklamaları şöyle: 

Göksel Gümüşdağ: "Rüyam gerçekleşti"

İmza töreninde ilk olarak söz alan isim olan Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Bugün öncelikle Başakşehir için ve benim için anlamı olan bir gün. Mesut Özil az önce Başakşehir formasıyla antrenmanda gördüğüm zaman 2018 yılında bir Alman gazetesine verdiğim röportajda 'kendisiyle bir gün Başakşehir ile yollarımız kesişir' demiştim. O rüyanın gerçekleşmiş olduğunu görüyoruz. Mesut Özil yanımızda." dedi.

İlgini Çekebilir
Belözoğlu'ndan Mesut Özil'in ardından bir sürpriz transfer daha
Habere Git

"Mesut'un kariyerine sahip başka bir Türk oyuncu yok"

Mesut Özil'e hoş geldin diyen Gümüşdağ, "Futbol tarihinde Mesut'un kariyerine sahip olan başka bir Türk oyuncu yok. Bugün Başakşehir ailesi içinde olması bizim için ayrı bir mutluluk. Başakşehir 2014 yılında kurulmuş, kısa bir tarihi olan ama içine başarılar sığdırmış, bir Süper Lig şampiyonluğu, Avrupa'nın ilk 16'sına kalmak gibi bir başarı, sayısız oyuncu satma becerisi, hatta buradan çıkan oyuncular, yardımcı antrenörler, teknik direktörler... Onlar da gittikleri yerde çok faydalı işler yaptılar. Aslında bir yetiştirici özelliğimiz de oluştu." şeklinde konuştu.

"Ben 2 yıllık teklif ettim, Mesut 1+1 yıllık sözleşme istedi"

Başakşehir'in kurulduğu günden beri sadece mütevazı yapısıyla ama profesyonel yönetim anlayışıyla futbola odaklanan ve futbol oynamak isteyen her önemli oyuncun tercih ettiği bir kulüp olduğunun altını çizen Gümüşdağ, "Başakşehir FK'nın bu özelliği var. Mesut kardeşimizle görüştüğümde dün, kendisinin futbol oynamak istediğini söyledi. Hatta ben kendisine 2 yıllık bir anlaşma teklif ettiğim, fakat o '1+1 yapalım 1 yıl sonra yeniden değerlendirelim başkanım' dedi. Ona da saygı duyduk. Onun kariyerini, yeteneğini konuşmanın bir anlamı yok. Dün itibarıyla antrenmanlara başlamış durumda. İnanıyorum ki burada çok güzel anılara hep beraber imza atacağız. Eşi, ailesi, annesi ve herkes için hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

"Sadece futbol oynamak, mutlu olmak ve huzurlu yaşamak istiyorum"

Başakşehir'in yeni transferi Mesut Özil ise söyleyecek çok şeyi olduğunu belirterek" Ama Başakşehirli olduğum için çok mutluyum. Aile ortamı var, sadece futbola odaklı. Benim hedefimde sadece futbol oynamak, mutlu olmak ve huzurlu yaşamak var. O yüzden doğru adreste olduğumu düşünüyorum. İyi ki de gelmişim. Ve hedefim tabii ki Başakşehir'e elimden geldiğince sahada yardım etmek ve hedeflere ulaşmak." dedi.

"Fenerbahçe için en iyisini diliyorum"

Başakşehir'e transfer sürecine de değinen Mesut Özil, "Süreç baya iyi geçti, anlaştık, geldim. Tabii. Fenerbahçe ile de konuştuk, anlaştık. Bir Fenerbahçeli olarak, Fenerbahçe her zaman kalbimde olacak. Tüm kalbimle onlara en iyisini diliyorum. Forma numarası için de Berkay kardeşimle konuştuk. Zaten önceden de onu tanıyorum, ağabey kardeş gibiyiz. Konuştuk, çok çok teşekkür ediyorum, umarasını bana verdi. Ve en önemlisi sahada beraber olmak, birbirimize destek olmak. Takım arkadaşlarıma sahada elimden geleni yapacağım." şeklinde konuştu.

"Fenerbahçe konusu benim için kapandı"

"Ayrılığın öncesinde Jorge Jesus'la hiç konuştun mu?" sorusuna ise yıldız futbolcu, "Fenerbahçe ile alakalı çok fazla konuşmak istemiyorum. O konu artık benim için kapandı, buraya geldim, burada mutlu olmaya geldim. Dediğim gibi her zaman Fenerbahçeli olacağım. Camia her zaman destek verdi, hala da veriyor. Çok teşekkür ediyorum. Futbolda böyle şeyler olabiliyor. Bazen işler istediğiniz gibi gitmiyor, yollar ayrılıyor. Futbolda olan bir şey. Başakşehir'e mutlu olmaya geldim. Orada o şansı bulamadım. Öncelikle Emre hocaya... zaten bayadır tanıyorum. Konuştuk, anlattık bana futbol düşüncelerini, neler başarabileceğimizi. Çok hoşuma gitti ve o yüzden burayı tercih ettim." diye konuştu.

Ücret ve sözleşme süresi

Mesut Özil'in sözleşme süresi ve alacağı ücretle ilgili soruyu yanıtlayan Göksel Gümüşdağ şöyle konuştu:

"Biz 2 yıllık teklif ettik fakat kendisi 1 yıl ve kendisi daha sonra konuşalım dedi. Biz de saygı duyduk. Mutlak bu kendisine göre bir değerlendirme yapmıştır. Ama bizim Mesut'la attığımız imza sadece bir formalite. O da bu ailenin bir parçası olarak buradadır. Kendisi burada oynamak istediği sürece, kendisini futbola verebildiği sürece ki onu istiyor zaten. İnanıyorum ki sözleşme sadece kağıtta kalır, biz gereğini yaparız. Rakam konusunda hiçbir zaman bizim takım içindeki kriterleri aşmadan, takım arkadaşlarının üstüne çıkmadan oradan da fedakarlık yapmıştır. Onun için de teşekkür ederim."

Futbolu Başakşehir'de mi bırakacak?

Futbolu Başakşehir'de mi bırakacaksın? sorusuna ise Mesut Özil, "Demiştim, en büyük hayalim Fenerbahçe'de oynamaktı, Fenerbahçe sayesinde futbola alıştım, futbola girdim. Futbolda her zaman her şey olabilir. Burada hedefim mutlu, huzurlu şekilde futbol oynamak. Futbol ortamı var, aile gibiler. Keyif alacağımı düşünüyorum. Ondan sonra da bir sene sonra yine başkanımızla konuşacağız, değerlendireceğiz ve ona göre de bakacağız."

"Hızlı bir şekilde sahada olabilmek için elimden geleni yapacağım"

Fiziksel açıdan ne durumda olduğuna değinen tecrübeli oyuncu, "İnsan kendisi çalıştığı zaman, hocasız zor oluyor, elinden geleni yapıyor. Burada hocalarla, ekiplerle konuştuk. Hızlı bir şekilde sahada olabilmek için elimizden geleni yapacağız. Antrenmanlara başladık. Çok iyi gidiyor. İnşallah kısa sürede takımla antrenmanlara başlarım." dedi.

Kariyeri boyunca her zaman zorluklarla mücadele ederek bir yerlere geldiğinin altını çizen Özil, "Mental olarak en önemlisi benim için yakın arkadaşlarım, ailem, eşim ve biricik kızım... Onlar olduğu sürece kafam çok rahat olur. O yüzden bu işi yaptığımda, severek yaptığım için problem yaşayacağımı düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

"Önceliğim bireysel hedefler değil, takımın hedefleri"

Gol ve asist hedefi sorulan Mesut Özil, "İlk önce sağlıklı olmak, ondan sonra bireysel hedefler olabilir tabii ama öncelik olarak takım hedeflerimiz var. Umarım hep beraber onları başarırız O beni daha mutlu eder." diye konuştu.

"Transferime tepkiler çok pozitif"

Başakşehir'e transferiyle ilgili yurt içi, yurt dışından çok güzel geri dönüşler aldığını ifade eden yıldız futbolcu, "Herkes çok mutlu oldu. Ben zaten Fenerbahçeli olarak bir kulübe gidebilirim. O da Başakşehir'di. Olduğum yerdeyim. Çok çok mutluyum ama tepkiler çok pozitif anlamda." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler