Los Angeles Rams, Baker Mayfield'ın ilk maçında Las Vegas Raiders'i 17-16 yendi

Burak Alaca
09.12.2022 - 14:25 | Son Güncellenme: 09.12.2022 - 15:38

NFL'de son şampiyon Los Angeles Rams, Las Vegas Raiders'i 17-16 yendi. Kazanan taraf Rams karşılaşmanın son 3 dakika 22 saniyesine 16-3 geride geride girmesine rağmen bir sürprize imza attı.

Los Angeles Rams, Baker Mayfield'ın ilk maçında Las Vegas Raiders'i 17-16 yendi

AJANSSPOR-HABER

NFL 14. haftasında Los Angeles Rams ve Las Vegas Raiders, SoFi Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Sezonun 3/4'lük kısmını beklentinin gerisinde geçiren iki ekibin mücadelesinen galip ayrılan taraf 17-16'lık skorla son şampiyon Los Angeles Rams oldu. Rams bu sonuçla 4. galibiyetini alsa da NFC West'in son sırasından kurtulamadı. Raiders ise 5 galibiyette kalarak AFC West'te 3. sırada kaldı.

İki gün önce imzayı attı sahaya çıktı

Sezon başında Deshaun Watson takası sonrası Cleveland Browns'ta istenmeyen adam haline gelen Baker Mayfield, Carolina Panthers'a takaslandı. Orada takımla kimya yakalayamayan oyun kurucu geçtiğimiz günlerde serbest bırakıldı. Los Angeles Rams'te oyun kurucu Matthew Stafford'un sakatlığının uzun süreceği belli olduktan sonra, son şampiyon 2 gün önce boştaki Baker Mayfield ile anlaşma imzaladı.

3 dakikada maç döndü

Karşılaşmanın son 3 dakika 22 saniyesine deplasman ekibi Oakland Raiders 16-3 önde girdi. Rams geri dönüşü bu noktada 5 yard içinden Cam Akers'ın yaptığı touchdown koşusu ile başladı. 1 dakika 43 saniye kalan hücum hakkını alan Rams'te oyun kurucu Baker Mayfield topu rakip 30 yard çizgisine kadar taşımayı başardı. Bitime 15 saniye kala buradan attığı pasla touchdown çizgisinde Van Jefferson'u bulan Mayfield maçın kahramanı oldu. Skor 16-16'ya gelirken Rams'in frikikçisi Matt Gay, field goal vurşunu sayıya çevirdi ve takımını son anlarda 17-16 öne geçirdi.

İlgini Çekebilir
NFL'in Kartal'ı yeniden semalarda!
Habere Git

Şampiyonu sakatlıklar yaktı

Sezona tekrar zirve iddasıyla giren Los Angeles Rams'i sakatlıklar sekteye uğrattı. Son şampiyonun en kritik parçalarından Aaron Donald, Cooper Kupp, Allen Robinson ve son olarak Matthew Stafford uzun süreli sakatlıklara kurban giderek takımın sezon planlarını alt üst etti.

Raiders profil yükseltti sıralama yükseltemedi

Geçen sezon AFC West'i 10 galibiyet 7 mağlubiyetle Kansas City Chiefs'in arkasında 2. bitiren Las Vegas Raiders sezon başında takıma ciddi eklemeler yapmıştı. Sezon başında Baş antrenör pozisyonuna New England Patriots'un meşhur hücum koordinatörü Josh McDaniels'i getiren Raiders, kadrosuna NFL'in pozisyonlarındaki en önemli oyuncularından olan Davante Adams (Wide Reciever) ve Chandler Jones (Defensive End) gibi isimleri de katmıştı. Raiders ligin son düzlüğüne kadar yalnızca 5 galibiyet alarak herkeste büyük hayal kırıklığı uğrattı.

Raiders'in fikstürü oldukça zorlu

AFC West'te 3. sırada bulunan Las Vegas Raiders'in 2. sıradaki Los Angeles Chargers ile arasında 2 galibiyet bulunuyor. Önünde New England Patriots (e), Pittsburgh Steelers (d), San Francisco 49Ers (e) ve Kansas City Chiefs (e) gibi zorlu maçlar olan Raiders iyi sonuçlar çıkarması halinde konferansı 2. bitirip wild-card turuna çıkabilir.

İlgini Çekebilir
NFL yıldızını uçaktan attılar!
Habere Git

Rams 22 yıl sonra şampiyon oldu

Geçtiğimiz sezon finalinde Cincinati Bengals ile karşılaşan Los Angeles Rams karşılaşmadan 23-20 galip ayrılıp tarihinde 2000'den sonra 2. kez şampiyon oldu. Daha sezon başında Rams'in evi SoFi Stadyumu'nda oynanacağı kararlaştıran karşılaşmayı tam 70 bin 48 seyirci yerinden takip etti.

Cooper Kupp finale damga vurdu

Geçen yıl kariyer sezonunu oynayan ve NFL'de yılın hücum oyuncusu seçilen tutucu (WR) Cooper Kupp, Super Bowl karşılaşmasına da damga vurdu. 23-20 kazanılan maçta 8 top yakalayıp 92 yard mesafe kat eden Kupp, 2 de touchdown yaparak "Finalin En Değerli Oyuncusu" seçildi.

Senin için hazırladığımız haberler