İnadı bırakırsa Güneş ile devam

İsa Kethüda
22.06.2021 - 00:26 | Son Güncellenme: 22.06.2021 - 00:30

Ajansspor.com yazarlarından Prof. Dr. Korkut Ulucan, A Milli Takım'ın Avrupa Futbol Şampiyonası'na veda etmesiyle ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte detaylar.

İnadı bırakırsa Güneş ile devam

İnadı bırakırsa Güneş ile devam

Prof. Dr. Korkut Ulucan

Sloganımız belli: 'Bizim çocuklar'... Yine şampiyonaya özel marşlar, şarkılar ve yaklaşımlar. Kâğıt üzerinde tarihimizin en isimli kadrosu, hepsi birer marka ve tüm oyuncularımız, daha doğrusu çoğu, kariyerlerinin en güzel sezonunu geçirmiş. Ülke şampiyonuysa iki futbolcu göndermiş milli takımına, ama ikisi de ilk 11 oyuncusu değil, hem Beşiktaş'ta, hem de A Milli Takım'da.

Maç sahada kazanılır

Gruplar belli olduğunda enterasan yorumlar yapılıyor: Biz bu gruptan çıkarız. Peki hiç kimse düşünmedi mi, sonucun sahada alındığını, kâğıtta değil!


Şimdi ilk başta bunları yazsak, kötümser olacağız. Turnuva sonrası yazsak skor yorumcusu... Konuşmak isteyen her zaman bahane bulur, tek olmayan bahaneyse şampiyonayı sıfır puanla tamamladık ve sadece 1 gol atabildik!

İlk maçta belliydi; sağlam savunma, ikinci yarı kontra arayışı, ama kim ne derse desin, rakip İtalya. Bir kurt. "Oynatmayacağız" diye plan yapılmış, defans yaptığımızda bile İtalyan futbolcular belki de hayatlarının en rahat topla buluştuğu maçı oynadılar. Ama kazara veya kaçıncı yüzyıl mantığıysa artık, defansta şansımız yanımızda olur da bir kontrayla galip gelirsek şayet Şenol Güneş dahi olacaktı!

Güneş, A Milli Takım için mi Beşiktaş'a geldi

Güneş, Beşiktaş'ı gerçekten de A Milli Takım için mi bıraktı, yoksa A Milli Takım için Beşiktaş'ı mı çalıştırdı, bilemeyiz. Ama inanıyorum ki Şenol Güneş de elinden geleni yaptı. Ancak ben hâlâ İsviçre'ye mağlup olmamızı sindiremiyorum, skor olarak değil, oyun olarak.


Herkes genç bir takım peşinde. Kulüpler için bu durumu çok düşünmem ama A Milli Takım en formda oyuncular içindir, kim o dönem iyiyse forma onun hakkıdır. Tabii ki her hocanın bir anlayışı var, ama en formda oyuncuyu almazsanız güven kazanamazsınız. Galatasaray'ın orta sahasını ele geçirmiş Taylan Antalyalı bir dakika bile süre alamadı, çok beğendiğim Dorukhan Toköz son maçta iş işten geçtikten sonra ancak oyuna girebildi. Kaldı ki Beşiktaş'ta bile bu sezonda gerektiği kadar süre alamadı. Okay Yokuşlu harika oyuncu, fakat sanki pas oyununda Taylan çok daha verimli olurdu. Muhtemelen hava hakimiyeti düşünüldü, ama oyun kurmakta sıkıntılar çektik.

Bu takım ve Güneş ile devam

Kimse bu sonucu beklemedi ve çok üzüldük. Ancak ben bu kadroda ve Şenol Güneş'te yine de ısrar edilmesi gerektiğine inananlardanım. Kendisi inadından veya inancından vazgeçer mi bilemem, fakat önümüzdeki Dünya Kupası'na katılacağımıza inancım tam. Şimdi döneceğiz yabancı kuralı tartışmasına ve A Milli Takım'a olan etkisine. Kulüpler Birliği, takım sayısın itiraz etti: "İndireceksek neden çıkardık." Gerçi nedenini biliyoruz veya tahmin edebiliyoruz.

Neyse, turnuvayı izleyelim ve sonra da dönelim ligimize...


Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi
GenoMAD Genetik Danışmanı
korkutulucan@hotmail.com
Instagram: korkut_ulucan

Senin için hazırladığımız haberler