İnanılmaz karar! Olimpiyatlara gitmek için bacağını kestirecek...

04.08.2020 - 16:25 | Son Güncellenme: 04.08.2020 - 16:29

İnanılmaz karar! Olimpiyatlara gitmek için bacağını kestirecek...

George Bates aldığı kararla herkeste şok etkisi yarattı. Başarılı tekerlekli sandalye basketbol oyuncusu olan George Bates, gelecek yıl yapılacak olan Tokyo Olimpiyatlarına katılabilmek için sol bacağını kestirebileceğini açıkladı.

George Bates, Uluslararası Paralimpik Komitesi'nin 2015'te değiştirilen kurallara uyması için Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Komitesi'ne baskı yapması sonucu Olimpiyatlar'da yarışmasının imkansız hale geldiğini söyledi.

"Keşke 14 yaşında kestirseymişim"

2017'den beri Britanya milli takımında oynayan Bates, basketbol için tüm hayatını değiştirdiğini belirterek uluslararası kariyerine devam edebilmek amacıyla bacağını kestirmesi gerekeceğini söyledi.

Bates, "14-15 yaşında bacağımı kestirme fırsatım vardı. O zaman kestirmedim. Ama keşke kestirseymişim" dedi.Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC), 5 yıl önce tekerlekli sandalye basketbolu için kuralları değiştirmişti.

Uluslararası Tekerlekli Basketbol Komitesi belden aşağısı tutmayan oyunculara yönelik kuralları değiştirmeye yanaşmamıştı.

Bunun üzerine IPC, Uluslararası Tekerlekli Basketbol Komitesi'nin tutumunda ısrar etmesi halinde tekerlekli sandalye basketbolunun Paralimpik Oyunları'nda kapsam dışı bırakılacağı tehdidinde bulunmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler