İnanılmaz öykü: Gerçek Mo Farah 2 yıldır Türkiye'de!

Salim Manav
18.07.2022 - 14:28 | Son Güncellenme: 25.07.2022 - 03:12

Atletizm tarihine adını yazdıran Mo Farah'in başkasının kimliğini alarak İngiltere'ye kaçırıldığı ortaya çıktı. Gerçek Mo Farah 2 yıldır İstanbul Aydın Üniversitesi'nde öğrenci...

İnanılmaz öykü: Gerçek Mo Farah 2 yıldır Türkiye'de!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

İngiltere'de 'sir' ünvanı alan Farah, 2012-2017 yılları arasında peş peşe kazandığı zaferlerle adını olimpiyat tarihine altın harflerle yazdıran Britanyalı Mo Farah ile ilgili gerçekler gün yüzüne çıkıyor.

Hayat hikayesi kurgu çıktı

39 yaşındaki İngiliz atletin, 8 yaşında babası ile Somali'den İngiltere'ye mülteci olarak geldiği iddia ediliyordu. Babasının ilgisizliğinden dolayı teyzesi ve amcası tarafından büyütüldüğü belirtilen Mo Farah'in hayat hikayesi kurgu çıkmıştı.

'Hüseyin Abdi Kahin' Mo Farah oldu!

Gerçek adı 'Hüseyin Abdi Kahin' olan İngiliz atlet henüz 4 yaşındayken babası Somali'deki iç savaş sırasında hayatını kaybetti. İngiliz atlet 8 yaşında geldiğinde daha önce hiç görmediği bir kadın geldi ve ona artık Avrupa'daki akrabalarının yanında yaşayacağını söyledi. Hüseyin'e aslında başka bir çocuktan çalınan yeni bir kimlik verildi ve adı 'Mo Farah' olarak değiştirildi. Yeni adını taşıyan sahte bir pasaportla yasadışı yollardan İngiltere'ye getirildi.

Gerçek Mo Farah İstanbul'da!

BBC'de yayınlanan belgeselde ortaya çıkan bu olaydan sonra gerçek Mo Farah İstanbul'da bulundu. Daily Mail'deki habere göre; Mo Farah iki yıldır Türkiye'de yaşıyor. İstanbul Aydın Üniversitesi'nde okuyan 39 yaşındaki Mohammed Farah,  olimpiyat şampiyonu adaşı ile şahsen tanışmak istediğini söyledi.

Habere göre Mohamed Farah'ın annesi, babası Muhtar Farah gittikten sonra onu Kenya'nın başkenti Nairobi'ye götürdü. Orada imkanları kısıtlı çocukların okuduğu bir okulda eğitim aldı. 2019'da babasıyla yeniden bağlantı kurdu. 2020'de Türkiye'ye gitmeden önce yaklaşık bir yıl Kenya'da kaldı.

En büyük hayaliİngiltere'ye gitmek

Mohammed Farah'in en büyük hayalinin İngiltere'ye gitmek olduğu belirtiliyor. Üniversite arkadaşları Farah'ın İstanbul'da diğer uluslararası öğrencilerle birlikte günde 2 sterlinlik (40 TL) bir odada yaşadığını ancak 2 ay önce daha geniş bir yere taşındığını vurguluyor. Sir Mo'nun adaşına mali yardım sağlayıp sağlamadığı bilinmiyor. İki Mo Farah'ın bir benzer yönüyse futbol ve Arsenal sevgileri.

Mo Farah atletizm tarihine geçti

Mo Farah Modern Olimpiyat Oyunları tarihinin en başarılı İngiliz sporcusu olarak kabul ediliyor. 2012 Londra Olimpiyatları ve 2016 Rio de Janeiro Olimpiyatları'nda Farah, 5.000 metre ve 10.000 metre yarışlarında altın madalya kazandı. Kariyeri birinciliklerle ve sayısız madalyalarla dolu olan Farah 2017 Dünya Atletizm Şampiyonası'ndaki performansının ardından Mo Farah, pist etkinliklerinden maratona geçti, son olarak Birmingham ve Zürih'te Elmas Ligi'ni kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler