İnanılmaz sözler: Çapsız, kavgacı, sinsi, küstah, yeteneksiz ve bilgisiz!

21.11.2017 - 10:25 | Son Güncellenme: 21.11.2017 - 10:25

İnanılmaz sözler: Çapsız, kavgacı, sinsi, küstah, yeteneksiz ve bilgisiz!

Sabah Gazetesi Yazarı Levent Tüzemen, Galatasaray Teknik Direktörü Tudor için ağır ifadelere imza attı: Çapsız, kavgacı, sinsi, küstah!

İşte o sözlerin tamamı:

Tarih: 14 Ağustos 2017. Galatasaray sezonun ilk maçında Kayserispor'u 4-1 yendi. Maç yorumumdaki 3 ayrıntıyı şöyle vurguladım:

1-Mücadele gücü ve kalitesi yüksek bir oyuncu grubu izledim. Tudor kadroyu yeni oyuncular üzerine kurmuş ve sorumluluğu onlara yüklemiş. Tudor'un yıldızlara yönelik oyun anlayışı, 'Top sizde, bildiğinizi yapın' şeklinde.

2-Galatasaray'ın belli bir oyun sistemi yok. Oyuncular kalitelerine ve kafalarına göre takılıyor.

3-Oyuncu grubunun zekası, yeteneği ve kalitesi Tudor'un bilgisinin çok çok önünde koşuyor.

KAVGACI, KÜSTAH VE SİNSİ BİRİ

Tudor yabancı oyuncuların oluşturduğu oyunla ilgili, 'hafıza kartı'na 8 hafta dokunmadı ve Galatasaray 7 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Fenerbahçe maçında Tudor, "Derbiyi ben kazanacağım" egosuna girip kadroyu ve 4-2-3-1 sistemini bozunca Galatasaray'ın hafıza kartı arızalandı. Galatasaray için Tudor, "Geliyorum" diyen bir kaza değildi. Hırvat hocanın her kötü maç sonrası söylemlerine bakarsanız, ne kadar çapsız, kavgacı, sinsi, küstah, yeteneksiz ve bilgisiz bir hoca olduğunu görürsünüz.

Son iki örneği vereyim; Kaybedilen Trabzon maçı sonrası Tudor pişkince bakın ne diyor: "Biz buraya kendi futbolumuzu oynamaya gelmiştik. Ama onların odaklandıkları duran toplar ile uzun toplardı.."

Son Başakşehir yenilgisi sonrası ise bakın Tudor ne diyor: "Kazanmayı hak eden bir Başakşehir yoktu. Adebayor sayesinde kazandılar."

Bilgisizliğini ve çapsızlığını örtmek adına kendi egolarını öne çıkaran ihtiraslı Tudor, artık Galatasaray'ın başında kalmamalıdır. Tudor yüzünden Galatasaray sadece yıpranmıyor. Tudor'un, rakipleri hakkında söyledikleri Galatasaray'ı antipatik hale de getiriyor.

Belhanda'nın Tudor hakkında söylediği, "Farklı oyun anlayışıyla sahaya çıktık ve kaybettik" ifadesi cesur bir söylemdir. Çünkü 8'de 7 yapan Galatasaray'ın en büyük özelliği kadro istikrarıydı. Tudor'un Fenerbahçe maçından sonra başlattığı sistem ve kadro değişikliği Galatasaray'ı çökertti. Belhanda'nın kendisini eleştirenlere karşı, "Beni neden suçluyorsunuz? Yeterince çalışamadık" demesi, Galatasaray yönetimine yaptığı doğru bir eleştiridir.

Senin için hazırladığımız haberler