Toplantı sona erdi! beIN Sports için karar verildi...

11.11.2020 - 10:58 | Son Güncellenme: 11.11.2020 - 16:32

Süper Lig kulüpleri ile yayıncı kuruluş arasındaki anlaşmazlıkta artık son aşamaya gelindi. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Anadolu kulüpleri yayıncı kuruluşun indirim talebini kabul edecek mi? Kulüpler Birliği bugün nasıl bir karar alacak? İşte detaylar...

Toplantı sona erdi! beIN Sports için karar verildi...

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'e milli maçlar sebebiyle verilen arada Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Birliği Vakfı toplantı düzenledi.. Bugünkü toplantıda yayıncı kuruluşla yaşanan ihtilaf başta olmak üzere gündem maddeleri masaya yatırıldı. Toplantının gündeminde neler var? İşte detaylar...

Kulüpler Birliği toplantısı nerede yapıldı?

Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Birliği Vakfı toplantısı saat 13.00 itibarıyla Conrad İstanbul Bosphorus'ta başladı. Toplantı, pandemi süreci sebebiyle sosyal mesafe kurallarına uyularak yapıldı.

Öncelikli konu yayıncı kuruluş meselesi

Koronavirüs salgınının negatif etkileriyle mücadele eden kulüpler, gelir kalemlerinin azalması sonrasında yayıncı kuruluş meselesini öncelikli olarak masaya yatırıldı.

Son toplantıda Kulüpler Birliği geri adım atmadı

Başkanlığını Mehmet Sepil'in yaptığı Kulüpler Birliği, son toplantının ardından yayıncı kuruluşun yükümlülüklerini yerine getirmesi yönünde bir görüş birliğine varıldığını duyurmuştu.

Mehmet Sepil ne demişti?

Göztepe'nin yanı sıra Kulüpler Birliği Başkanı olarak da görev alan Mehmet Sepil, "Yayıncı kuruluşun geçen sene pandemiyle ilgili haklı bir talebi oldu ve uğradıkları zararın giderilmesini istediler. Ancak; artık indirime gidecek durumumuz yok" demişti.

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir de, Kulüpler Birliği toplantısına katıldı.

Toplantı sona erdi

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, koronavirüse yakalanan Mehmet Sepil'in yerine toplantıya başkanlık etti.

Gümüşdağ: "Kararımızı TFF'ye ilettik"

Toplantının arından söz alan Göksel Gümüşdağ, "Çok faydalı bir toplantı oldu. Tek maddemiz beIN Sports'la ilgili görüşmelerdi. En son yaptığımız toplantıdan sonra mutabık olduğumuz kararı aldık ve TFF'ye ilettik. Sayın Özdemir de beIN Sports'la görüşme yapacak" dedi.

"Yakın zamanda beIN Sports'la anlaşacağız"

Federasyon Başkanı Nihat Özdemir ise "Biz beIN Sports ile 14'e yakın toplantı düzenledik. Bugün Kulüpler Birliği'ni ziyaret ettik. beIN Sports'la geldiğimiz nokta hakkında bilgilendirdik. Bize beIN Sports gelebileceği rakamı verdi. İnşallah yakın zamanda beIN Sports'la yakın zamanda bir anlaşma imzalayacağız" şeklinde konuştu.

4 büyükler toplantıya devam etti

Öte yandan TFF Başkanı Özdemir ve kulüp başkanları toplantıdan ayrıldıktan sonra; Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un başkanları görüşmeye devam etti.

Mustafa Cengiz: "İnşallah en geç 26 Aralık'ta seçim olur"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'den seçim açıklaması geldi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in ardından konuşan Cengiz, "Divan Kurulu'nda denetleme raporu okunmadı ve tüzük ihlali yapıldı. Biz gelinen süreçte ibra tuzaklarından bıktık. Olağanüstü Mali Genel Kurul'un dar bir alanda yapılması gerekiyordu. Neden siyasi partiler yapıyorken, biz yapamıyoruz diye sorduk. Anayasadan dolayı, cevabını aldık. 1 Aralık'a kadar yapamazsınız, dediler. 1 Aralık'tan sonraki en uygun tarihi, seçim tarihi olarak belirledik. Şu ana kadar 3 aday çıktı. Bundan da mutluluk duyduk. Çok değerli insanlar. Daha da adayların olmasını isteriz. Hareket aksiyondur. Dinamizm olduğunu gösterir. İnşallah en geç 26 Aralık'ta seçim olur. Er meydanını açıyoruz, buyrun yarışın" şeklinde konuştu. 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler