FIFA Başkanı Infantino Katar’a taşındı

16.01.2022 - 14:39 | Son Güncellenme: 16.01.2022 - 15:48

Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası için geri sayım sürerken İsviçre basını Ginanni Infantino’nun ailesi ile birlikte Katar’ın başkenti Doha’ya taşındığını ortaya çıkarttı.

FIFA Başkanı Infantino Katar’a taşındı

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Katar'da 21 Kasım 2022’de başlayacak Dünya Kupası'na 1 yıldan az bir süre kalırken, İsviçre Blick Gazetesi, Dünya futbolunun patronu Infantino'nun ailesi ile birlikte Katar’ın başkenti Doha’ya taşındığını ortaya çıkarttı. 

İki kızı Doha'da okula başladı

Gazetenin özel Pazar sayısında yer alan habere göre Ekim ayında Doha’da bir ev kiralayan FIFA Başkanı’nın 4 kızından ikisi Doha’da okula gitmeye başladı.

FIFA yalanlamıştı

Gianni Infantino’nun çoğunlukla zamanını Katar’da geçirmesi nedeniyle Körfez ülkesinde ikamet ettiğine dair iddialar uzun süreden beri İsviçre medyasında yer alıyordu. Geçen yıl Mart ayında FIFA’dan yapılan açıklamada bu haberler yalanlanmıştı.

İlgini Çekebilir
Infantino: 2 yılda bir Dünya Kupası'ndan korkuyorlar
Habere Git

Özel yaşama saygı nedeniyle fotoğraflar yayınlanmadı

Ancak işin peşini bırakmayan Blick Gazetesi Infantino’nun Doha’da ikamet etmeye başladığını tespit etti ve bunu fotoğraflarla belgeledi. Ancak gazeteden yapılan açıklamada özel yaşama saygı nedeniyle fotoğrafları yayınlamadıkları belirtildi.

FIFA bu kez kabul etti

Bu durum üzerine FIFA da Blick’e Infantino’nun ailesiyle birlikte çoğunlukla Katar’da yaşadığını kabul eden bir açıklama yaptı. FIFA yetkilileri yine de FIFA Başkanı’nın esas ikametgahının Zürih olduğunu ve orada çalışmaya devam edip vergi ödediğini bildirdi. Ancak içeriden gelen bilgiler Infantino’nun nadiren Zürih’e geldiğini söylüyor.

Infantino: Dünya Kupası hazırlığı...

Blick gazetesinin ulaştığı Infantino ise Dünya Kupası hazırlıkları nedeniyle çok sık Doha’da olması gerektiğini ifade ederken projenin futbol, FIFA ve Katar için çok anlamlı olduğunu belirtti. Ancak FIFA’da Blatter sonrası yapılan reformların ardından 2016 yılından bu yana bu tür hazırlıkları artık Genel Sekreter yürütürken başkanın sadece temsil görevi bulunuyor.

Katar ile yakın ilişkiler

İddialar Infantino’nun başka amaçlar için Katar’a yakın olduğu yönünde. FIFA Başkanı uzun süredir başta Katar ve diğer Körfez ülkeleri yönetimleri ile ilişkileri nedeniyle eleştiri yağmuruna tutuluyor. FIFA’nın Paris’te bir çalışma ofisi açması ve kullanılan binanın Katar’a ait olması da bir başka eleştiri konusu.

İşçilerin ölümü

Diğer yandan Dünya Kupası için inşa edilen statların yapımında 6500 yabancı işçinin hayatını kaybettiği iddiaları FIFA Başkanı'nın başını ağrıtıyor. FIFA, bu sayının 34 olduğunu iddia ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler