Infantino ısrarcı: 2 yılda bir Dünya Kupası değerini daha da artırır

14.10.2021 - 19:38 | Son Güncellenme: 14.10.2021 - 19:50

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Dünya Kupası'nın 2 yılda bir düzenlenmesi halinde Şampiyonlar Ligi, Super Bowl ve Wimbledon gibi değer kazanacağını öne sürdü.

Infantino ısrarcı: 2 yılda bir Dünya Kupası değerini daha da artırır

AJANSSPOR-HABER

Futbolda Dünya Kupası'nın 4 yerine 2 yılda bir düzenlenmesi tartışmaları hız kesmiyor. Projenin fikir babası FIFA Başkanı Gianni Infantino, iki yıl konusundaki ısrarcı tutumunu sürdürüyor. 

Önce 48 takım sonra 2 yılda bir

Son olarak İsrail medyasına açıklama yapan Infantino, turnuva için planladıkları reformlara dikkat çekti ve "2026'da ilk kez 48 takımlı Dünya Kupası'nı zaten yapacağız. Sonraki turnuvanın iki veya dört yılda bir düzenlenmesi konusunu ise görüşmeye devam ediyoruz" dedi.

'Turnuvanın prestijini kalitesi belirler'

Dünya Kupası'nın daha sık düzenlenmesi halinde değerinin azalacağı eleştirilerine katılmadığını belirten Infantino, "Dünya Kupası ve benzeri organizasyonlar, sihirli turnuvalardır ve bu yüzden daha sık düzenlenmesi, değerini daha da artırır. Turnuvaların prestiji, sıklıkla düzenlenmesine göre değil, kalitesine göre belirlenir. Super Bowl, Wimbledon ve Şampiyonlar Ligi gibi organizasyonlar, her yıl düzenleniyor. Herkes bu turnuvaları heyecanla bekliyor." diye konuştu.

2028'de iki turnuva çakışabilir

Bilindiği gibi Avrupa futbolunun patronu UEFA ve Güney Amerika Konfederasyonu CONMEBOL, 2 yılda bir Dünya Kupası oynanmasına şiddetle karşı çıkıyor. Ayrıca UEFA, 2028 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği sürecini hafta içinde başlattığını duyurdu. Dünya Kupası'nın 2026'dan sonra iki yılda bir düzenlenmesi halinde, iki turnuvanın aynı yıl çakışma riski de bulunuyor. 

Senin için hazırladığımız haberler