Infantino'dan VAR açıklaması: "Artık skandal kararla sona eren maç görmüyoruz"

31.12.2019 - 19:54 | Son Güncellenme: 31.12.2019 - 19:54

FIFA Başkanı Gianni Infantino, beIN SPORTS'a özel açıklamalarda bulundu.

Dünya futbolunun patronu, kulüp takımlarının sıkışık maç programları, orta hakemlerin sonuç değiştiren hataları, pek çok ülkede uygulanmaya başlanan Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin oyunun imajı üzerindeki etkileri ve geleceğe yönelik planları arasında yer alan yeni turnuvalar hakkında samimi bir röportaj verdi.

Infantino'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

VAR sistemine gelirsek, şu an 2019'dayız ve VAR 2018'de resmen kullanılmaya başlandı. İlk defa uluslararası turnuva olan Dünya Kupası'nda uygulamaya başladık.

Çünkü buna Mart ayında karar vermiştik. VAR sistemini sanki 400 yıldır kullanılıyormuş gibi konuşuyoruz. Herkes VAR'ı hayatın her alanında bir terim olarak kullanıyor.

Politikada, iş hayatında ve sosyal hayatta gibi uzun yıllar futbol ve FIFA geçmişte yaşamaktaydı. Şimdilerde modern çağı yakalamaya çalışıyoruz. Ben de VAR sistemine şüphe ile yaklaşan biriyim. Bunu başarılı bir şekilde başlattık ve iy ibir şekilde hayata geçirdik.

Bunu yalnızca ben değil önemli kişiler de söylüyor. Tabii ki problem çözmez ama skandal kararları sonlandırabilir. Elle atılan gollerde, müdahalelerin ceza sahasının içinde mi dışında mı olduğu ve ofsayt tartışmalarında yararlanırız.

Artık skandal kararla sona eren maçları görmüyoruz. Bazı tartışmalar var tabii ki futbolun içinde olduğu üzere. Kazandığınızda siz kazanıyorsunuz ama kaybettiğinizde hiçbir zaman siz kaybetmiyorsunuz.

Eskiden suç hakemde veya FIFA başkanında bulunurdu. Şimdi ise hakem veya VAR'a suç atılıyor. Hakem VAR'a bakmadı veya VAR hakemi pozisyonu incelemesi için çağırmadı gibi suçlamalarda bulunuyorlar. 

Her zaman bir kusur bulabiliriz, ancak her pozisyon için farklı yorumlar yapılabilir ve son kararı hakem verir. Şunu bir kez daha belirtmek istiyorum ki ilerleyiş, sözlükte öncesine göre daha iyi olmak anlamına gelir. Hiç kimse VAR sisteminin futbolu eskisinden daha iyiye taşıdığını tartışamaz. Çünkü bu sistem futbolun doğasını değiştirmeden kararların daha net alınmasını sağladı. (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler