Infantino'yla ilgili şok iddia! Meğer...

18.06.2017 - 19:35 | Son Güncellenme: 18.06.2017 - 19:35

AJANSSPOR- Geçen ay FIFA Etik Komitesi'nden İsviçreli savcı Cornel Borbely ile Alman hakim Hans-Joachim Eckert'in görevlerine sürpriz bir şekilde son verilmişti. The Guardian'ın haberine göre bu hamlelerin ardında ikilinin FIFA Başkanı Gianni Infantino hakkında yürüttükleri soruşturma yatıyor.

The Guardian'dan David Conn imzalı çıkan habere göre Borbely görevinden alınmadan önce Infantino hakkında görevi kötüye kullanma gerekçesiyle birden fazla soruşturma yürütüyordu. Bunlardan en önemlisi Afrika Futbol Konfederasyonu başkanlık seçimleriyle alakalıydı. Infantino'nun, başkan seçilmesini istediği Ahmad Ahmad için uygunsuz bir lobi çalışması yürüttüğü, bazı federasyonların başkanlarına Ahmad için oy kullandıkları takdirde FIFA'dan yapılacak ödemelerin hızlandırılacağı sözünü verdiği belirtiliyor.

Infantino FIFA Başkanı seçilmesinin ardından dünya geneline seyahatler yapıyordu. Bu seyahatlerde FIFA'nın bütçesinin gereksiz harcama yaptığı şüphesiyle de hakkında bir soruşturma açılmıştı. Infantino'nun o dönem bu duruma oldukça sinirlendiği kaydediliyor.

 

Senin için hazırladığımız haberler