Manchester City, Efe Sarıkaya İçin Harekete Geçti | Transfer Haberleri

İsa Kethüda
12.01.2023 - 10:22 | Son Güncellenme: 12.01.2023 - 10:38

Transfer haberleri. Atletico Madrid’in resmi teklif sunduğu Altay'ın genç oyuncusu Efe Sarıkaya için Manchester City de ilgi yazısı gönderdi. Detaylar.

Manchester City, Efe Sarıkaya İçin Harekete Geçti | Transfer Haberleri

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altay'ın genç ismi Efe Sarıkaya'nın talipleri artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda 17 yaşındaki oyuncuyla İspanya Ligi takımlarından Atletico Madrid ilgilenmiş ve oyuncu için 600 bin Euro teklif etmişti.

Ancak bu teklifi yeterli bulmayan Altay yönetimi öneriyi değerlendirmeye almamıştı. İspanyol ekibinden sonra bir İngiliz Kulübü de Efe Sarıkaya için harekete geçti.

Manchester City, Efe Sarıkaya'yı izledi

Fanatik'te yer alan habere göre; Premier Lig ekibi Manchester City’nin, Efe Sarıkaya için ilgi yazısı gönderdiği öğrenildi. City’nin scoutunun, Denizli ve Altınordu maçlarında oyuncuyu canlı izlediği belirtildi.

İlgini Çekebilir
Ali Koç ile Jorge Jesus'tan Samandıra'da özel görüşme!
Habere Git

Manchester City'nin Efe Sarıkaya teklifi

İngiliz ekibi, genç oyuncu için Altay'a bir sonraki satıştan yüzde ve 1 milyon Euro vermek istiyor.

Altay Efe'yi kadroda tutmayı planlıyor

Oyuncunun başka bir kulübe transferinden pay almak isteyen İzmir temsilcisi, ayrıca Efe’yi sezon sonuna kadar kadrosunda tutma şartıyla satmayı planlıyor. İlk yarıda görev aldığı 17 maçın 15’inde ilk 11’de şans bulan milli futbolcunun, Siyah-Beyazlı kulüple 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. 

Altay'ın istediği rakam

Siyah-beyazlı takım, genç oyuncu için en az 3 milyon Euro bonservis geliri hedefliyor. Öte yandan, TFF 1. Lig ekibi Eyüpspor Asbaşkanı Fatih Kulaksız, dün Efe Sarıkaya'nın transfer durumuyla alakalı açıklamalarda bulundu.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın transfer planı! Yıldız isimlere veto
Habere Git

Fatih Kulaksız: "Oyuncunun menajeri aracılığıyla kulübe bir teklifte bulunduk"

Kulaksız, "Biliyorsunuz ben sezon başında Kazımcan ile ilgili görüşmüştüm. Hem Kazımcan hem de Efe aynı menajerin oyuncusu. Biz devreden çıkınca Kazımcan'ı Galatasaray transfer etmişti. Efe de 2005 doğumlu, yetenekli bir oyuncu. Devre arası için Efe'yi transfer etme düşüncemiz yok. Fakat sezon sonu için kadromuza dahil etmek isteriz. Oyuncunun menajeri aracılığıyla kulübe bir teklifte bulunduk. O teklifimi kabul ederlerse bu transfer gerçekleşecek. Kabul etmezlerse, Efe'nin Türk futboluna, A Milli Takıma katkı yapabilecek bir oyuncu.

"Şu an için o mevkiye bir ihtiyacımız yok"

İnşallah onun da yolu açık olur. Bizim teklifimiz bonservisini alalım, sezon sonuna kadar Altay'da oynasın diye bir teklifte bulunmuştuk. Şu anda bizim stoper mevkimizde 4, 5 tane oyuncumuz var. Hepsi birbirinden değerli, çok başarılı. Şu an için o mevkiye bir ihtiyacımız yok. Ama bu tür yetenekli oyuncuları da bu kulübün bünyesine kazandırıp, onların çıkış yapabilme potansiyelini gördüğümüz için uzun vadede değerlendirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler