İngiliz ekibi Everton'da Cenk Tosun şaşkınlığı! Beşiktaş taraftarları bir anda...

13.04.2018 - 11:02 | Son Güncellenme: 13.04.2018 - 11:02

İngiliz ekibi Everton'da Cenk Tosun şaşkınlığı! Beşiktaş taraftarları bir anda...

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Everton’da forma giyen milli futbolcu Cenk Tosun, taraftarların gönlünü kazanmayı başardı.

Tosun ile birlikte taraftar kazandılar

Everton'ın devre arasında Beşiktaş'tan transfer ettiği Cenk Tosun, kendisi ile birlikte Türk taraftarları da İngiliz ekibine bağladı. İngiltere'de yayınlanan bir makalede Everton Kulübü'nün, Cenk Tosun ile birlikte birçok taraftar da kazandığının altı çizildi.

Beşiktaş’tan devre arasında 22 milyon Euro karşılığında Everton’a transfer olan Cenk Tosun, İngiliz basınına konu oldu. SBNation’da yer alan bir makalede Cenk Tosun, Everton için sadece bir golcü değil, aynı zamanda taraftar sayısını arttıran bir isim olarak gösterildi.

Türk taraftarlara vurgu

İngiliz ekibi Everton’ın Cenk Tosun’u transfer ederek başta Beşiktaş taraftarı olmak üzere birçok Türk futbolseveri de kazandığı dikkat çekilirken “Everton, Türkiye’deki birçok taraftarın ikinci takımı oldu” denildi. Everton maçlarında Türk taraftarların eksik olmadığı belirtilen yazıda, İngiliz ekibi yöneticilerinin bile bu kadarını tahmin etmediği vurgulandı. Everton’ın maçlarını oynadığı Goodison Park’ta Türk taraftarların Beşiktaş logolu pankartlar hazırladığı da hatırlatıldı. Türk taraftarların hem Everton’a hem de Cenk Tosun’a destek çıktıkları yazıldı.

Beşiktaş taraftarları bir anda Everton’ı tutar oldu

Everton’la anlaşma yapıldıktan sonra Cenk Tosun’un Vodafone Park’ta taraftarlara vedası sırasında yaşananlara dikkat çekilen yazıda genellikle bu tür transferlerin ardından takımdan giden futbolculara pek hoş bakılmadığı belirtilirken Cenk Tosun’un ise daha da çok sevilmeye başlandığına dikkat çekildi. Beşiktaş taraftarlarının Everton’a giden idollerini İngiltere’de de takip etmeye devam ettiği vurgulanırken bu transferle çok sayıda Beşiktaş taraftarının bir gecede aynı zamanda ‘Everton’ fanı da olduğu vurgulandı.

Türkçe twitter hesabı

Cenk Tosun’un iki maç oynatıldıktan sonra yedeğe düşmesinin ardından tıpkı Everton taraftarı gibi Beşiktaş taraftarının da Sam Allardyce’a tepki gösterdiği hatırlatılırken ilerleyen maçlarda Cenk Tosun’un formayı kapması ve gol atmaya başlamasıyla ilginin katlanarak arttığı vurgulandı. Everton Kulübü’nün de bu ilgiyi gördüğünü ve Türkçe Twitter hesabı açtığına da dikkat çekildi. (Skor)

Senin için hazırladığımız haberler