İngiliz futbolcular kupayı değil gönülleri kazandı: Dave...

Cüneyt Muharremoğlu
18.12.2022 - 10:11 | Son Güncellenme: 18.12.2022 - 10:18

İngiltere Milli Takımı oyuncuları Kyle Walker ve John Stones, Katar'da tanıştıkları ve Dave ismini verdikleri kediyi evlat edinmeye karar verdi. Dave'in İngiltere yolculuğu başladı.

İngiliz futbolcular kupayı değil gönülleri kazandı: Dave...

AJANSSPOR HABER

Dünya Kupası, her zaman futbolcular için şanstır. Kendini gösterme, kupayı kazanma, değerini katlama, ülkesini sevindirme... İngiltere, Fransa'yı 2-1 yenilerek Dünya Kupası'nı kazanma şansını kaybetse de iki futbolcusu Kyle Walker ve John Stones'un Dave isimli kediyle olan ilişkileriyle gönülleri kazandı.

Katar'a geldikleri ilk gün Dave ile tanıştılar

John Stones, evlat edinerek İngiltere'ye götürmeye karar verdikleri Dave ile nasıl tanıştıklarını şöyle anlattı: "Katar'a geldiğimiz ilk gün köşede küçük bir masamız vardı. Bir dakika sonra o geldi. Ona yemek verdik."

Dave ismini verdiler

Stones ve Kyle Walker, besledikleri kediye 'Dave' ismini verdiler. Stones, Dave isminin özel bir anlamı bulunmadığını, sadece hoşuna gittiği için bu adı verdiğini söylüyor.

İlgini Çekebilir
Kedinin laneti Brezilya'nın üstünde!
Habere Git

Dave kupanın maskotu oldu

Stones'un anlattığına göre Dave, bundan sonra her gece orada oturup yemeğini beklemeye başladı. Kedi Dave, gittikçe İngiltere Milli Takımı tarafından benimsendi. Kupanın maskotu oldu.

Walker, BBC'ye Dave'i anlattı

Dave, İngiliz futbolcuların hayatına o kadar girdi ki Kyle Walker, BBC'ye  verdiği demeçte, "O sadece oradaydı. Ben ve Stones onu benimsedik . Bazı insanlar kediden hoşlanmıyor ama ben onu seviyorum" dedi.

Walker: Kupayı kazanırsak onu evlat edineceğiz

Walker geçen hafta düzenlediği basın toplantısında, Dünya Kupası'nı kazanmaları durumunda Dave'i evlat edineceklerini açıkladı. Walker şöyle konuştu: "Geçen gece diğer kediyle küçük bir kavga etti. Sanırım bölge ve yemek için kavga ediyorlar. Ama durumu iyi ve umarım Dünya Kupası'nı kazanırsak bizimle birlikte onu İngiltere'ye götüreceğim sözünü yerine getirebilirim."

İlgini Çekebilir
Kedisini tekmeleyen futbolcuya kamu cezası!
Habere Git

Stones ve Walker kupayı kazanmadılar ama gönülleri kazandılar

Çeyrek finalde Fransa'ya 2-1 yenildikten sonra, Manchester City'de oynayan Walker ve Stones yeniden durum değerlendirmesi yaptı. Dave'den ayrılamayacaklarına karar verdi ve onu evlat edindiler. 

Dave, 4 ay karantinada kalacak

Dave'in, Manchester'daki kedi dostu ikiliye teslim edilebilmesi için dört ay karantinada kalması gerekecek.  Dave'in İngiltere yolculuğu başlarken Stones, Instagram'dan şu paylaşımı yaptı: "O gittikçe büyüyor. Buraya gelmeden önce onu besledim. Ama geçen gün yemeğinin hepsini yemedi. Ona biraz kızdık. Biraz açgözlü olmaya başladığını düşünüyoruz." 

Senin için hazırladığımız haberler