İngiliz Futbolu Troy Deeney'e Yapılan Irkçı Saldırı İle Çalkalanıyor

Burak Alaca
15.02.2023 - 17:03 | Son Güncellenme: 15.02.2023 - 17:42

İngiltere Championship'te oynanan Birmingham-Cardiff City maçında ev sahibi ekibin taraftarları takımın yıldızı Troy Deeney'e ırkçı saldırıda bulundu.

İngiliz Futbolu Troy Deeney'e Yapılan Irkçı Saldırı İle Çalkalanıyor

AJANSSPOR-HABER

İngiliz futbolundaki ırkçılık problemi yeniden ortaya çıktı. Sky Bet Championship'in 32. haftasında Birmingham City evinde Cardiff City'yi ağırladı. Birmingham taraftarı futbolcuları Troy Deeney'e ırkçı saldırıda bulundu.

Taraftarlar mağlubiyetin acısını oyuncudan çıkardı

Ev sahibi Birmingham, Cardiff City'ye 2-0 mağlup oldu ve 38 puanla 18. sırada kaldı. Bitiş düdüğü ile sesi yükselen taraftar 34 yaşındaki golcüye ırkçı tezahüratlar yöneltti.

"Dehşet ve üzüntü içerisindeyiz"

Birmigham kulübü yaptığı açıklamada "Maviler olarak, Troy'a tam destek veriyor ve oyuncularımızdan birinin futbol sahasında ayrımcılığa karşı bir kez daha güvende olmamasından ötürü hem dehşete kapılıyor hem de üzülüyoruz." ifadelerine yer verdi.

İlgini Çekebilir
İngiliz ekibinde boykot! Deeney'e destek verecekler...
Habere Git

Dövmesini yaptırmıştı

Jamaika asıllı İngiliz golcü geçtiğimiz dönemde takımı Brimingham City'nin armasını vücuduna kazımıştı.

Sivasspor ile anıldı

Bu sezon Championship'te 30 maça çıkan deneyimli golcu 6 gol atarken, 1 de asist yaptı. Deeney'in adı Birmingham'a transfer olmadan önce ciddi şekilde Süper Lig ekibi Sivasspor ile anılmıştı.

EURO 2020'den sonra da ırkçılık baş gösterdi

EURO 2020 finalinde İngiltere şampiyonluk için İtalya ile karşı karşıya geldi. Normal süresi 1-1 biten maçın ardından penaltılar ile 3-2 kazanan taraf İtalya oldu. İngiltere adına penaltı vuruşlarından yararlanamayan siyahi yıldızlar; Marcus Rashford, Jadon Sancho ve Bukayo Saka, ülke genelinde büyük ırkçı saldıralara uğradı.

İlgini Çekebilir
İnaki Williams'a ırkçılık yapılmıştı! Olay yargıya taşındı...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler