İngiliz hükümetini karşısına aldı

24.10.2020 - 14:20 | Son Güncellenme: 24.10.2020 - 14:31

Son dakika haberleri... İngiliz ve dünya basını Marcus Rashford'ı konuşuyor! Manchester United'ın genç yıldızı Rashford'a destek mesajları yağıyor. Peki Marcus Rashford ne yaptı? Neden konuşuluyor? İşte detaylar...

İngiliz hükümetini karşısına aldı

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Manchester United'ın 22 yaşındaki genç futbolcusu Marcus Rashford, İngiltere'de toplumsal bir dayanışma başlattı ve gündem oldu.

Koronavirüs salgının yayıldığı ilk zamanlarda İngiltere hükümeti, yardıma muhtaç öğrencilere yemek yardımı kampanyasını durdurma kararı almıştı. Bunun üzerine Rashford'ın tepkisi gündem olmuş ve karar tersine dönmüştü.

Mücadele sürüyor

Bu sefer İngiltere hükümeti bir karar daha aldı ve Noel tatili zamanında yardıma muhtaç öğrencilere ait yemek kampanyasını sonlandırma kararı aldı.

Ancak sosyal medya üzerinden bu durumu paylaşıp tepkisini dile getiren yıldız futbolcu, İngiltere hükümetini karşısına alarak bağış toplamaya başladı. Birçok kafe, işletme, hayır kurumu ve topluluk grupları da Rashford’ın bu hareketine destek vererek yiyecek bağışlayacaklarını açıkladı. Manchester ve Liverpool'un belediye başkanları da dayanışmaya katılacaklarını belirtti.

Klopp'tan övgü

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, Marcus Rashford'a övgü dolu sözlerde bulundu. Alman teknik adam, "Marcus'un başlattığı olay çok güzel. Kulüpler arasındaki bütün o rekabetle beraber bu gibi olaylar ve anlar, futbolcuları insani anlamda birleştiriyor." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler