İngilizler duyurdu: Jürgen Klopp için şok iddia! Geri dönüyor

01.05.2024 - 14:36 | Son Güncellenme: 01.05.2024 - 15:25

Liverpool'un başarılı teknik direktörü Jürgen Klopp, sezon sonunda kulüpten ayrılacağını duyurmuştu. İsmi birçok takımla anılan Klopp için, yeni bir iddia gündeme geldi.

İngilizler duyurdu: Jürgen Klopp için şok iddia! Geri dönüyor

AJANSSPOR - DIŞ HABER

İngiliz basınından Independent'ta yer alan habere göre; daha önce sezon sonunda Liverpool'dan ayrılacağını duyuran Alman teknik direktör Jürgen Klopp için yeni bir iddia gündeme geldi. İşte detaylar...

Liverpool'dan ayrılacağını duyurmuştu

56 yaşındaki deneyimli teknik direktör Jürgen Klopp, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamayla sezon sonunda Liverpool'dan ayrılacağını açıklamıştı. Bu da Klopp'un 9 sezonluk, başarılarla dolu Liverpool döneminin sona ereceği anlamına geliyordu.

İngiliz devinden ayrılma kararıyla herkesi şaşırtan Jürgen Klopp, futbola da 1 sezon boyunca ara vereceğini ve hiçbir takımda görev almayacağını paylaşmıştı.

Ayrılık kararının ardından Jürgen Klopp için yeni kulüpler de gündeme gelmeye devam etti. Alman çalıştırıcının ismi Almanya Milli Takımı ve tıpkı kendisi gibi sezon sonundan Barcelona'dan ayrılacağını ifade eden Xavi'nin yerine İspanyol ekibi ile uzun süre anıldı.

Liverpool'da; Mohamed Salah, Sadio Mane ve Roberto Firmino'nun liderliğinde güçlü bir kadro başarısı ve istikrarı yakalayan Jürgen Klopp, 9 sezonda 486 maça çıktı. Klopp bu maçlarda 302 galibiyet, 99 beraberlik ve 85 mağlubiyet almıştı.

İngiliz devi, Klopp döneminde 1 Şampiyonlar Ligi ve 1 Premier Lig şampiyonluğu da elde etmeyi başardı.

Jürgen Klopp için Borussia Dortmund iddiası

Liverpool'da yakaladığı başarıların ışığında Jürgen Klopp'un, sezon sonunda 1 yıllık futbola vedasının ardından, 2025 yılında eski kulübü Borussia Dortmund'a geri döneceği kaydedildi.

Dortmund'da yeni görev

Haber detayında; 56 yaşındaki antrenörün, Borussia Dortmund'da "Futboldan sorumlu yönetici" olarak görev alabileceği ifade edildi.

Almanya performansı

Jürgen Klopp, daha önce 2008 ve 2015 yılları arasında Borussia Dortmund'da teknik direktör olarak görev yapmıştı. Klopp liderliğinde Alman ekibi, o dönem 319 maçta 181 galibiyet, 65 beraberlik ve 73 mağlubiyet almıştı. Klopp, Dortmund ile 2 kez Bundesliga, 2 kez Almanya Süper Kupası ve 1 kez de Almanya Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler