İngilizler, Portakalı soyup final biletini kaptı! (Hollanda- İngiltere ÖZET ve GOLLER)

Ali Bozkurt
10.07.2024 - 22:52 | Son Güncellenme: 10.07.2024 - 23:59

Euro 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Hollanda ile İngiltere yarı finalde karşı karşıya geldi. Maçı 2-1 kazanan İngiltere adını finale yazdırdı. İşte goller, özet ve detaylar...

İngilizler, Portakalı soyup final biletini kaptı! (Hollanda- İngiltere ÖZET ve GOLLER)

AJANSSPOR HABER

Wuro 2024'de çeyrek finalde A Milli Futbol Takımımızı eleyen Hollanda, yarı finalde İngiltere ile karşı karşıya geldi. İlk yarısı 1-1 biten maçın ikinci yarısında maçı koparan taraf İngiltere oldu. İngilizler zorlu maçı 2-1 kazanarak adını finale yazdırdı ve İspanya'nın rakibi oldu. İşte maça dair detaylar...

Xavi Simons muhteşem vurdu

Karşılaşmanın 7. dakikasında rakip ceza alanında baskı yapan Hollanda'da genç oyuncu Xavi Simons, kazandıığ topta ceza alanı çizgisine gelmeden sert şut çekti. Köşeye giden topu kaleci çıkaramayınca top ağlara gitti ve Hollanda 1-0 öne geçti.

Xavi Simons tarihe geçti

21 yaşındaki futbolcu attığı gol ile birlikte Hollanda formasıyla; Avrupa Şampiyonası’nda ve Dünya Kupası’nda bir eleme maçında gol atan en genç futbolcu oldu.

Harry Kane beraberliği getirdi

Hollanda'nın erken gol bulmasından sonra üst üstte ataklarına devam eden İngiltere, 18. dakikada penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen Kane, attığı golle maçı 1-1'lik skora getirmeyi başardı.

Harry Kane tarihe geçti

Harry Kane, attığı 7. golle Alan Shearer ile birlikte İngiltere'nin Avrupa Şampiyonası tarihinde en çok gol atan iki oyuncusundan biri oldu.

Ollie Watkins oyuna girdi turu getirdi

İngiltere'de oyuna sonradan giren Palmer ile Ollie Watkins son dakikada golü getiren isimler oldu. Karşılaşmanın 81. dakikasında oyuna giren Palmer, kendisiyle birlikte oyuna giren Watkins'e ceza alanı içinde pas verdi. Sırtı dönükken kaleye dönerek sert şut çeken Watkins, attığı golle maçı 2-1'e getirdi.

Final İspanya- İngiltere

İngiltere, Hollanda'yı eleyerek adını finale yazdırdı. İspanya ise Fransa'yı eleyerek finale çıkmıştı. 14 Temmuz'da iki ekip dev finalde karşı karşıya gelecek. Karşılaşma 14 Temmuz Pazar günü 22.00'da olacak.

Senin için hazırladığımız haberler