İngilizler "VAR" ım dedi ama bir şartla

05.02.2020 - 13:03 | Son Güncellenme: 06.02.2020 - 00:25

İngilizler "VAR" ım dedi ama bir şartla

Ülkemizde de büyük tartışmalara neden olan VAR sistemi İngiltere'de de masaya yatırıldı. İngiliz taraftarların yüzde 74'ü VAR'a bir şartla destek verdi.

İngiliz basınında yer alan habere göre; taraftarlar bu sezon Premier League'de kullanılmaya başlanan Video Yardımcı Hakem sisteminden pek memnun değil.

YouGov'un yaptığı ankete katılan 1419 taraftar, Video Yardımcı Hakem sistemi hakkındaki görüşlerini dile getirdi. Anket sonucuna göre taraftarların yüzde 74'ü VAR'ın değişiklikler yapılmak şartıyla kalmasından yana. Yüzde 15'i ise VAR sisteminin kullanılmamasını düşünüyor. Yüzde 8'lik kesim ise VAR sisteminin bu halinden memnun. Yüzde 3 ise "Bilmiyorum" demekle yetindi.

Öte yandan Premier League'in yeni CEO'su Richard Masters, VAR'ı kullanmaya devam edeceklerini açıklarken, sıkça tartışılan ofsayt kararları ile ilgili düzenleme yapacaklarını dile getirdi.

Richards ayrıca Nisan ayından kulüplerle bir araya gelerek VAR'ın kullanım şekli üzerine büyük bir toplantı yapacaklarını da vurguladı.

VAR kararları

Bu arada Premier League'de şu ana kadar hakemler 250 maçta 243 kez VAR'a danıştı ve bunun neredeyse 3'te 1'inde hakemlerin verdiği karar değiştirildi. 

Premier League'de 74 karar VAR'dan dönerken; 169 kez hakemin verdiği karar doğrulandı.

VAR'dan en çok yararlanan takım Manchester United

VAR sisteminin devreye girmesiyle gol veya penaltı kazanımları takım bazında incelenirken; Manchester United; Video Yardımcı Hakem'den en çok yararlanan takım oldu. Sheffield United ise VAR nedeniyle 5 kez aleyhine karar çıktığına şahit oldu.  

Senin için hazırladığımız haberler