İngilizler VAR'da değişiklik istiyor! Ofsayt...

12.12.2019 - 12:14 | Son Güncellenme: 12.12.2019 - 12:15

İngilizler VAR'da değişiklik istiyor! Ofsayt...

Video Yardımcı Hakem (VAR) Teknolojisinin hayatımıza girmesiyle birlikte en büyük tartışma konularından biri de çizilen ofsayt çizgileri oldu. Zaman zaman 1-2 santim ile gollerin iptal edilmesi kafalarda soru işareti yaratıyordu. İngilizler bu konudaki VAR protokolünün değiştirilmesini istiyor. 

Sadece Türkiye'de değil dünyanın geri kalanında da VAR'la ilgili en büyük tartışma konularından biri ofsayt çizgileri. Son dönemde Sterling, Firmino gibi isimlerin golleri çok çok ufak farklarla iptal edilmişti. 

The Times'ın haberine göre bu durumdan rahatsız olan İngilizler, İskoçya, Galler ve İrlanda Futbol Federasyonlarıyla birlikte UEFA Başkanı Ceferin'e bir ziyarette bulundu. 

Görüşmede konuyla ilgili birlikte çalışma sözü verildiği bildirildi. Taraflar ofsaytta "Açık ve bariz hata" kavramının devreye girmesi gerektiğini zira VAR'da çizilen çizgilerde hata payının olduğunu düşünüyor. Yeni uygulamanın gelecek sezondan itibaren yürürlüğe girmesi için büyük bir çaba var.

8 kişilik IFAB Yönetim Kurulu'nda 4 sandalye Britanyalı futbol federasyonlarına ait. Geri kalan 4 sandalye ise FIFA'da bulunuyor. O yüzden bu uygulamanın değişmesi için FIFA'nın tavrı belirleyici olacak.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler