İngiltere bunu konuşuyor! Bin Ladin'in fotoğrafı...

25.06.2020 - 10:19 | Son Güncellenme: 25.06.2020 - 10:19

Koronavirüs tehdidi sebebiyle seyircisiz oynanan maçlarda karton taraftar uygulaması Avrupa'da birçok ligde dikkat çekiyor. İngiliz ekibi Leeds United'ın tribününde El Kaide'nin eski lideri Usame Bin Ladin'in fotoğrafının yer alması tepki çekti.

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Koronavirüs tehdidi sebebiyle İngiltere’de de maçlar seyircisiz oynanıyor. Leeds United’ın tribünlerinde yer alan bir fotoğraf tüm dünyada gündem oldu! Seyircisiz oynanacak bir maç öncesi karton taraftarlar arasında terör örgütü El Kaide'nin eski lideri Usame Bin Ladin’in fotoğrafı göze çarptı! İşte detaylar…

Leeds tribününde tepki çeken kare

Alman ekibi Borussia Mönchenglacbach’ın öncülük ettiği ‘karton taraftar’ uygulaması, İngiltere’de de uygulanıyor. İngiltere 2. Lig ekiplerinden Leeds United’ın tribünlerinde taraftarların fotoğrafları yer aldı. Bilindiği gibi taraftarlar, kulüplerine destek amaçlı belli bir ücret karşılığında bu uygulamaya katılım gösteriyor.

Bin Ladin fotoğrafı tribünde yer aldı

Ancak; El Kaide’nin eski lideri Usame Bin Ladin’in fotoğrafının tribünde yer alması büyük tepki çekti. Kulüp, bu durumun ardından bir açıklama yaparak, “Bundan böyle tribünlerimizde insanları rahatsız edecek resimlerin yer almayacağından emin olabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

Kısaca Usame Bin Ladin…

Hatırlanacağı gibi El Kaide lideri Usame Bin Ladin, dünyada en çok aranan teröristler arasında gösterilmişti. Bin Ladin, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarihinin en büyük terör eylemi olarak adlandırılan ve modern dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olan 11 Eylül 2001 saldırılarının planlayıcısı olduğu gerekçesiyle 2011 yılında öldürülmüştü.

Leeds bu hafta Fulham ile karşılaşacak

Championship’te Leeds United 71 puanla 2.sırada yer alıyor. Leeds United, 27 Haziran Cumartesi günü sahasında Fulham ile karşı karşıya gelecek.

Senin için hazırladığımız haberler