İngiltere - Danimarka maçına doğru! Son finalist belli olacak...

07.07.2021 - 12:23 | Son Güncellenme: 07.07.2021 - 20:50

Son dakika EURO 2020 haberleri... Avrupa Futbol Şampiyonası'nın yarı finalistlerinden İngiltere ve Danimarka, bugün final bileti için sahaya çıkacak. İşte detaylar...

İngiltere - Danimarka maçına doğru! Son finalist belli olacak...

AJANSSPOR - HABER

 

Nefes kesen maçların oynandığı EURO 2020'de, yarı final son karşılaşması İngiltere ile Danimarka arasında oynanacak. Bir gün önceki İtalya - İspanya maçı uzatmalara gitmiş; uzatmalarda iki takımda sonuç alamayınca penaltılar ilk finalisti belirlemişti. İtalya Milli Takımı, EURO 2020 turnuvasında finale çıkan ilk ekip oldu.

 

Bugün, İngiltere ve Danimarka milli takımları, İtalya'nın rakibi olmak için Wembley çimlerine çıkacak. Dev maç öncesi Danimarka Teknik Direktörü Hjulmand, "Korkakça oynamayacağız" derken; İngiltere Teknik Direktörü Southgate, İngiliz taraftarını Wembley'e çağırdı. İşte, İngiltere - Danimarka maçının muhtemel 11'leri, takımların geniş kadrosu ve antrenörlerin maç öncesi açıklamaları...

"İngiltere, Avrupa'da bir ilkin peşinde..."

1872'de kurulup, dünyanın en eski milli takımı olarak bilinen İngiltere Milli Futbol Takımı, EURO 2020'de ilk zaferini elde etmek istiyor. 1996'dan sonra ilk kez yarı finale kalmaya hak kazanan İngilizler, önce Danimarka'yı, daha sonra İtalya'yı Wembley'de alt edip; milli takım müzesine EURO 2020 kupasını götürme niyetinde. Gary Southgate ve ekibi, kupaya giden yolda önce Danimarka sınavını vermeye çalışacak.

"Danimarka'da 1992 ruhu..."

"Tatile çıkarken şampiyon oldular" deyiminin sahibi Danimarka, EURO 2020'de eskiye kıyasla daha iddialı ve daha güçlü. Teknik direktör Kasper Hjulmand etrafında şekillenen Kuzey Avrupalı futbolcular, İngilizlere karşı Wembley'de ellerinden gelenin en iyisi yapacaklarına dair şüphe taşımıyor. Son 16'da Galler'i 4-0, çeyrek finalde Çekya'yı 2-1 mağlup eden ekip, final öncesi İngiltere ile kozlarını paylaşacak. 

Harry Kane geri döndü

"Turnuvada gol atamayacağım takım yok" şeklinde iddialı bir konuşma yapan İngiltere forveti Harry Kane, grup aşamasında gol atamamıştı. Hırvatistan, İskoçya ve Çekya'ya gol kaydedemeyen oyuncu, son 16 turundan sonra bir açıldı, pir açıldı. Önce Almanya, ardından Ukrayna'ya karşı alınan galibiyetlerde aslan payı Kane'indi. Kane, 4-0'lık Ukrayna maçında 2; 2-0'lık Almanya maçında 1 kez gol atma başarısı gösterdi. Bugün, teknik direktör Southgate'in gol yollarında en güvendiği isim; kuşkusuz yine Kane olacak.

Southgate: "Danimarka gerçeğini unutuyoruz..."

Danimarka'nın 1992 yılındaki zaferine atıfta bulunan Gary Southgate: "Çok iyi bir rakibe karşı oynuyoruz. Bazen inanmak istediğimiz kadar iyi bir futbol tarihimizin olmadığı gerçeğiyle yüzleşmeliyiz. Danimarka, EURO 92'yi kazanmıştı. Bu nedenle bizden daha iyi bir geçmişe sahipler. Bazen, ülkemizdeki insanların bunu unuttuğunu, görmezden geldiğini düşünüyorum. Kıran kırana geçen bir maç olacak." dedi. 

Hjulmand: "Korkaklıktan hoşlanmıyorum..."

Danimarka Teknik Direktörü Kasper Hjulmand ise, İngiltere'yle oynanacak yarı final maçı öncesi: "İngiltere'nin iyi bir takım olduğunu kabul ediyorum. Ancak biz sahada gerekli inisiyatifi alacağız. Sahanın her yerinde aktif olup, gol yollarında elimizden geleni yapacağız. Mazlum gibi, korkak gibi oynamayacağız. Korkaklıktan hiç hoşlanmıyorum. Kendi şansımızı kendimiz yaratacağız." ifadelerini kullandı. 

İngiltere - Danimarka maçının ilk 11'leri

Bu akşam iki teknik direktörün sahada yer vereceği 11'ler belli oldu:

 

İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Maguire, Shaw, Phillips, Rice, Saka, Mount, Sterling, Kane

Danimarka:  Schmeichel, Christensen, Kjaer, Vestergaard, Stryger, Hojbjerg, Delaney, Maehle, Damsgaard, Braithwaite, Dolberg

Schmeichel'a babasından destek

1991 yılından 1999'a kadar 8 yıl boyunca Manchester United forması giyen Peter Schmeichel, sosyal medya hesabından, 1992'ye ait bir fotoğrafı paylaştı. Fotoğrafta, henüz 6 yaşındaki Kasper; babasıyla birlikte EURO 92 seyahatinde. Yani, Danimarka'nın şampiyon olduğu yıl. İşte efsane kaleci Schmeichel'ın paylaşımı: 

(Bu akşam çok heyecanlıyım. Hadi Danimarka!)

 

Senin için hazırladığımız haberler