İngiltere kraliçesinden Hamilton'a Şovalye'lik ünvanı

22.11.2020 - 17:29 | Son Güncellenme: 22.11.2020 - 17:29

Lewis Hamilton kariyerine Şovalyelik unvanını ekliyor. Türkiye Grand Prix'siyle 7. şampiyonluğuna ulaşan İngiliz pilot, yeni yılda İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth tarafından şovalye unvanı alacak. İşte detaylar...

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Otomobil sporlarının en prestjli yarışı olan Formula 1'e Lewis Hamilton damga vurdu. Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sini lider tamamlayan İngiliz pilot Lewis Hamilton, dünya şampiyonasında bitime 3 yarış kala 7. şampiyonluğunu garantiledi.

Bu sonuçla birlikte F1'in en iyi pilotu olmaya hak kazanan Lewis Hamilton, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth tarafından şovalyelik unvanıyla ödüllendirilecek.

Hamilton: "Şövalyelik nişanı öncelikle sağlık çalışanlarına verilmeli"

Yeni yılda şovalyelik unvanı alaacak olan İngiliz pilot Hamilton "Kendimi isimsiz bir kahraman olarak görmüyorum. Böyle bir onurdan bahsedildiğinde aklıma ilk onlar geliyor. Yaşadığımız en zorlu dönemde doktorlar ve hemşireler hayat kurtarıyor. Ben kimseyi kurtarmadım. Bence unvanı öncelikle bu insanlar hak ediyor" ifadelerini kullandı.

Günümüzde kendi alanlarında üstün başarı gösteren kişilere İngiltere Kraliçe'si tarafından Şövalyelik Unvanı veriliyor.

İlk F1 Şovalyesi Jackie Stewart

1973 yılında emekli olan ve tüm zamanların en iyi pilotları arasında gösterilen İngiliz pilot Jackie Stewart, bu unvanı 2001 yılında elde etmişti.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

 

Senin için hazırladığımız haberler