Gareth Southgate açıkladı! Ben White milli takıma gitmek istemedi...

14.03.2024 - 19:28 | Son Güncellenme: 14.03.2024 - 19:58

İngiltere Milli Takımının teknik direktörü Gareth Southgate, yaptığı basın toplantısında Arsenal'li Ben White'ın milli takıma gitmek istemediğini duyurdu.

Gareth Southgate açıkladı! Ben White milli takıma gitmek istemedi...

AJANSSPOR HABER

İngiltere milli takımının teknik direktörü Gareth Southgate, bugün düzenlediği bir basın toplantısı ile hem İngiltere'nin Brezilya ve Belçika ile yapacağı hazırlık maçlarının kadrosunu hem de Arsenal'in başarılı sauvnma oyuncusu Ben White'ın milli takıma seçilmeme durumunu açıkladı.

"Arsenal'den bir telefon geldi..."

Gareth Southgate, Premier Lig devi Arsenal'den bir telefon geldiğini açıkladı. Tecrübeli çalıştırıcı o anları şu sözlerle açıkladı: "Geçen hafta Arsenal'den bir telefon geldi. Ben White'ın, İngiltere milli takımında oynamak istemediği bize aktarıldı. Benim için bu büyük bir şansızlık, çünkü White'ı ben Avrupa Şampiyonası'na ve Dünya Kupası'na götürdüm. Takıma almayı çok isterdim."

Ben White Katar'da ne yaşadı?

En son Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda boy gösteren Ben White, ülkesi elenmeden takım kampından ayrılarak İngiltere'ye geri döndü. İddialara göre 26 yaşındaki başarılı sağ bek, yardımcı antrenör Steve Holland ile bir tartışma yaşadı ve milli takım kampından ayrıldı. Bu iddialar ise teknik direktör Gareth Southgate tarafından yalanlandı.

Ben White'ın milli takım kariyeri

İngiltere milli takım formasını 4 kez terleten 26 yaşındaki savunmacı, gol ve asist katkısında bulunamadı. 26 yaşındaki İngiliz futbolcu, 2022 Dünya Kupası'nda da kadroda olmasına rağmen süre alamadı.

Bu sezonki istatistikleri

Arsenal ile bu sezon 39 resmi maça çıkan Ben White, bu karşılaşmaların 34'ünde ilk 11'de yer aldı. 2 kez rakip fileleri havalandırmayı başaran sağ bek, 4 kez asist üretmeyi de başardı. 

Senin için hazırladığımız haberler