İngiltere ve Almanya'da maçları izlemek için ne kadar para ödeniyor?

Ali Bozkurt
18.09.2022 - 21:05 | Son Güncellenme: 18.09.2022 - 22:08

Almanya ve İngiltere'de bir taraftar Avrupa Ligi, Premier Lig ve Bundesliga'yı kaç paraya izliyor gibi aramalar yanı sıra Türkiye'de Süper Lig ücretleri ne kadar? Detaylar...

İngiltere ve Almanya'da maçları izlemek için ne kadar para ödeniyor?

AJANSSPOR HABER

Almanya ve İngiltere'de bir taraftar Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi'ni kaç paraya izliyor gibi merakların yanı sıra Premier Lig ve Bundesliga için ücret ödüyorlar mı? der Spiegel, iki ülkenin maç ücretlerini karşılaştırdı. İşte Türkiye'de maçların izlenmesi için verilen ücretler ve Almanya- İngiltere'de verilen ücretler...

Türkiye'de maçların ücreti ne kadar?

beIN Sports üzerinde bulnan Süper Lig'in yayın hakları için bir taraftar maçları izlemek için aylık olarak 64 TL ödemek zorunda. Bu pakette sadece Süper Lig maçlarını izleme şansı olacak. Ayrıca paket içinde Dizi/Film de bulunmaktadır. 

Avrupa'da Türkiye'yi temsil eden futbol takımlarının maçlarını izlemek isteyen bir vatandaş ise Exxen üyeliği almak zorunda. Exxen üzerinde Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi maçlarını izlemek için ödenecek tutar ise 94,90 TL.

Almanya'da maçların ücreti ne kadar?

Almanya'da maçların izlenmesi için sadece bir seçenek bulunmamaktadır. Taraftarlar maçları izlemek istediği platform olarak farklı seçenekler üzerinden paket satın alabiliyorlar. Almanya'da Bundesliga maçlarının yayını SKY ve DAZN üzerinden yapılıyor.

Bir taraftar 32 Euro'ya SKY aboneliği alarak Bundesliga ve Bundesliga 2 maçlarını izleyebiliyor.

29.00 Euro'ya DAZN maç paketi alan bir kiş ise Bundesliga ve Şampiyonlar Ligi maçlarını izleyebiliyor.

 

**DAZN Bundesliga'da haftada 3 maç yayınlama hakkın bulunuyor. Bu maçlar ise  Cuma ve Pazar  günü olan maçlar 

**Amazon ise Şampiyonlar Ligi'nde sadece Salı günü olan 1 maç yayınlıyor.

**SKY Bundesliga'da sadece 6 Cumartesi maçı ile 2. Ligin tamamını yayınlama hakkına sahip.

** Amazon'un ise zam yapması bekleniliyor.

16.95 Euro'ya Magenta Sports üzerinden paket alan bir taraftar ise Kadınlar Bundesliga ve 3. Lig maçlarını takip edebiliyorlar.

Sadece Şampiyonlar Ligi maçlarını izlemek isteyenler ise Amazon+ üzerinden 8.99 Euro vererek maçları takip edebiliyor.

Avrupa Ligi ve Konferans ligi ise RTL  üzerinden yayınlanıyor. Bir taraftar sadece bu iki turnuvayı takip etmek istediği zaman 4.99 Euro ödeme yaparak paket satın alabiliyor.

İngiltere'de maçların ücreti ne kadar?

İngiltere'de maçlar SKY,  BT Sport ve Amazon üzerinden yayınlanıyor. 

Premier Lig için tek seçenek bulunmamaktadır. Bir taraftar Sadece Premier Lig izlemek istediği zaman Amazon üzerinden 9.74 Euro'ya paket satın alabiliyor. 

Sadece Premier Lig izlemek istemeyen taraftarlar için ise paketler bulunuyor. 

SKY üzerinden 55.24 Euro'ya paket satın alan bir taraftar İngiltere Kupası, Premier Lig, EFL 2. Lig ve 3. Lig maçlarını izleyebiliyor.

Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi ise BY Sport üzerinden yayınlanmakta. 27.08 Euro'ya paket alan bir taraftar BT Sport üzerinden Premier Lig, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi maçlarını izleyebiliyor.

**Amazon, İngiltere'de toplamda 20 maç yayınlama hakkına sahip.

**SKY 128 maç yayınlama hakkında sahipken BT Sport ise 50 maç yayınlama hakkına sahip.

** İngiltere'de 380 maçın 200'ü yayınlanıyor diğer maçların ise yayını bulunmamaktadır.

Kim toplam ne kadar ödüyor?

Türkiye'de bir taraftar Şampiyonlar Ligi, Avrupa Lig, Konferans Ligi ve Süper Lig'i kesintisiz izlemek için 158.9 TL ödemek zorunda. Bu oran Euro olarak ise 8.71 Euro yapıyor. 

1 Euro = 18.26 TL

İngiltere'de bir taraftar Şampiyonlar Ligi, Avrupa Lig, Konferans Ligi ve Premier Lig'i kesintisiz izlemek için 27.08 Euro ödemek zorunda. Bu oranı TL olarak çevirdiğimiz zaman 492,97 TL yapıyor. 

1 Euro = 0.87 Sterlin

Almanya'da bir taraftar Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Konferans Ligi ve BundesLiga'yı kesintisiz izlemek için 35 Euro ödemek zorunda. Bu oranı TL olarak çevirdiğimiz zaman 639,04 TL yapıyor. 

Almanya Para Birimi Euro

Senin için hazırladığımız haberler