İngiltere'ye EURO 2024'te Jude Bellingham şoku: UEFA soruşturma başlattı!

Aleyna Gürgen
01.07.2024 - 13:20 | Son Güncellenme: 01.07.2024 - 17:54

Jude Bellingham, Slovakya maçındaki hareketi yüzünden İngiltere'nin İsviçre ile karşılaşacağı EURO 2024 çeyrek final maçından men edilebilir. Detaylar...

İngiltere'ye EURO 2024'te Jude Bellingham şoku: UEFA soruşturma başlattı!

İngiltere dün akşam EURO 2024 son 16 turunda Slovakya'yı 1-0 geriden gelerek 2-1 yendi. İngiltere'nin 21 yaşındaki orta saha oyuncusu Jude Bellingham ise Slovakya kulübüsine yaptığı hareket ile gündem oldu. UEFA ise genç oyuncu hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

Bellighamlı İngiltere, Slovakya'yı devirdi

Slovakya dün akşam Ivan Schranz'ın golü ile İngiltere karşısında 25. dakikada öne geçti. Jude Bellingham'ın 90+5'te fileleri havalandırması ile 1-1 beraberlik yakalayan İngiltere'de Harry Kane ise 91. dakikada kaydettiği gol ile takımına galibiyeti getirdi.

Belligham'ın hareketi olay oldu

Jude Bellingham, 90+5'te fileleri havalandırmasının ardından golünü kutlarken Slovakya kulübesi tarafına dönerek elini bacaklarının arasına doğru götürdü. 21 yaşındaki oyuncun elini ileri geri hareket ettirdiği o anların kayda alınmasının ardından Bellingham'ın hareketi tepki çekti.

İlgini Çekebilir
Jude Bellingham'ın kardeşi Premier Lig'e transfer oluyor!
Habere Git

Yakın arkadaşlara bir şakaydı

Jude Bellingham tepki çeken hareketinin ardından sosyal medya üzerindne yaptığı bir açıklama ile yaptığı hareketin 'maçta olan bazı yakın arkadaşlarına yönelik bir şaka' olduğunu belirtti.

Bellingham men cezası alabilir

Portekiz basınından A Bola'nın aktardığı bilgilere göre ise Jude Bellingham'ın bu hareketinin ceza sebebi olabileceğini belirtti. Haberde aktarılanlara göre İngiltere'nin genç yıldızı Slovakya maçındaki hareketi yüzünden EURO 2024'te tek maç men cezası alabilir. İngiltere'nin bir sonraki maçı ise EURO 2024 çeyrek finalindeki İsviçre karşılaşması. 

İlgini Çekebilir
Jude Bellingham'dan Arda Güler'e: "Abi!"
Habere Git

UEFA, Bellingham için soruşturma başlattı

Jude Bellingham'ın Slovakya maçındaki hareketinin gündem olmasının ardından UEFA harekete geçti. UEFA tarafından yapılan açıklamada İngiliz futbolcu için soruşturma başlatıldığı şu sözlerle belirtildi: "Bir UEFA Etik ve Disiplin müfettişi, İngiliz Futbol Federasyonu oyuncusu Jude Bellingham'ın, bu maç kapsamında meydana geldiği iddia edilen, iyi davranış temel kurallarının olası ihlaline ilişkin bir disiplin soruşturması yürütecektir." 

Senin için hazırladığımız haberler