Tottenham-Liverpool maçında VAR skandalı! Klopp isyan etti...

İsmail Keles
30.09.2023 - 23:06 | Son Güncellenme: 30.09.2023 - 23:23

İngiltere Premier Lig'de üst sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmada Liverpool, deplasmanda Tottenham'a 2-1 yenildi. Maç sırasında ve sonrasında yaşananlar ise karşılaşmaya damga vurdu.

Tottenham-Liverpool maçında VAR skandalı! Klopp isyan etti...

AJANSSPOR - HABER

İngiltere Premier Ligi'nin 7. haftasında Tottenham, Liverpool'u konuk etti. 25. dakikada konuk ekip, Curtis Jones'un önce sarı ardından VAR incelemesi sonrası kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı.

34. dakikada Luis Diaz, Liverpool adına ağları havalandırdı. VAR incelemesinin ardından hakem ofsayt gerekçesiyle golü geçersiz saydı. 

İlk yarı, 36. dakikada Heung-min Son ve 45. dakikada Cody Gakpo'nun karşılıklı golleriyle 1-1 eşitlikle tamamlandı.

Maçın 90+6'ıncı dakikasında Joel Matip'in kendi kalesine attığı gol ile Tottenham, 2-1 öne geçti ve maç da bu skorla sona erdi.

İlgini Çekebilir
Manu'ya Old Trafford'da yıkım!
Habere Git

Jürgen Klopp'un isyanı

Liverpool bu sezon ilk kez yenilirken; karşılaşma sonrası konuk ekip teknik direktörü Jürgen Klopp isyan etti. 
Sky Sports'a eleştirilerde bulunan Klopp, "Hiç böyle adaletsiz koşulların, çılgın kararların olduğu bir oyun görmemiştim. Pozisyonun ofsayt olmadığı çok net. Hakem Kurulu'nun hatasını kabul etmesi kime ne azandırır? VAR geldiğinde her şeyin kolaylaşacağını düşünüyorduk ama öyle olmadı" dedi.

"Kendi kalemize gol attık" diyen Alman teknik adam, "Bunu başarmak gerçekten zor ama gerçekten gurur duyuyorum. İlk kırmızı kartta Curtis topa bastı ve üzerinden geçti. Fena bir mücadele değil. Ağır çekimde farklı görünüyor. Topun üzerine tam gaz basıyor ve topun üzerinden geçiyor. Bu şanssızlık. (Diogo Jota için) ilk sarı, sarı değildi. Sonra ikinci sarıyı alıyor ve dokuz oyuncuyla savunma yapmak zor" ifadelerini kullandı.

Hakem Kurulu'ndan Klopp'un isyanına destek

Luis Diaz'ın golünün VAR incelemesi sonrası iptal edilmesine İngiltere Hakem Kurulu'ndan (PGMOL) itiraz geldi. PGMOL, karşılaşmasonrası maçta hata yapıldığını duyurdu.

Açıklamada, "Tottenham-Liverpool maçının ilk yarısında önemli bir insan hatası meydana geldi. Luis Diaz'ın attığı gol, sahadaki maç görevlileri tarafından ofsayt gerekçesiyle kabul edilmedi. Bu açık ve bariz bir hataydı ve golün VAR müdahalesi yoluyla verilmesi gerekirdi. Ancak VAR müdahale edemedi" denildi. 

PGMOL, hataya yol açan koşullar hakkında tam bir inceleme yapılacağını da duyurdu. 

Senin için hazırladığımız haberler