Boris Johnson, İngiltere - Danimarka maçındaki penaltıdan sorumlu mu?

09.07.2021 - 17:33 | Son Güncellenme: 09.07.2021 - 18:12

Son dakika EURO 2020 haberleri... Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde İngiltere-Danimarka maçındaki penaltı pozisyonunda Boris Johnson'ın parmağı olabileceği iddia edildi. İşte detaylar...

Boris Johnson, İngiltere - Danimarka maçındaki penaltıdan sorumlu mu?

AJANSSPOR - HABER

 

EURO 2020 finaline günler kala İngiltere - Danimarka maçındaki penaltı pozisyonuna dair yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bir gün önce UEFA yetkilileri, Danimarka kalecisi Kasper Schmeichel'a lazer tutulduğu için soruşturma başlatmıştı. Bugün de İtalyan basınından penaltı pozisyonuna ilişkin çarpıcı bir yorum ortaya atıldı. İddiaya göre, İngiltere'ye "hediye edilen" penaltı; Boris Johnson'a verilmiş bir hediye niteliğinde. İşte detaylar...

"Boris Johnson'ın karşılığı penaltıydı..."

İtalyan La Gazetta dello Sport Gazetesi'nde bugün penaltı pozisyonuna ilişkin son derece ilginç bir iddia ortaya atıldı. Gazetede çıkan bir makalede, Boris Johnson'un Avrupa Süper Ligi'ne karşı almış olduğu tutumdan ötürü bu penaltının hediye olarak verildiği ileri sürüldü. 

Avrupa Süper Ligi'ni topa tutmuştu

Nisan ayında 12 Avrupa ekibinin kuruluşunda yer aldığı Avrupa Süper Ligi adlı oluşum, Avrupa futbolunda deprem etkisi yarattı. Konuya dair İngiltere Başbakanı Boris Johnson, sosyal medya hesabından: "Avrupa Süper Ligi planı futbola çok büyük zarar verebilir. Biz de futbol otoritelerinin harekete geçmesini destekliyoruz. Bu durum yerel futbolun kalbini kurşunlayıp taraftarları endişelendirir. İlgili kulüpler herhangi bir adım atmadan önce taraftarlara ve daha geniş futbol topluluğuna yanıt vermeliler" şeklinde bir mesaj yayınlamıştı. 

Danimarka'dan penaltı tepkisi

Danimarka Teknik Direktörü Kasper Hjulmand, penaltı pozisyonuna dair: "Sterling'in topla buluştuğu anda bir penaltı, bir temas göremedim. Penaltı değildi. Bunun hayal kırıklığını yaşıyorum. Oyuncularımız buraya gelmek çok çalıştı çünkü. Çok çaba harcadık biz" ifadelerini kullandı. 

İngiltere, Wembley'de finalde

Normal süresi 1-1 eşitlikle sona eren yarı final karşılaşmasında, İngiltere'nin City'li yıldızı Raheem Sterling; Danimarka ceza sahasında yere düşürülmüş; maçın hakemi de hiç düşünmeden penaltı kararı vermişti. VAR odası da penaltı kararının doğru olduğunu iletince İngiltere'nin forvet oyuncusu Harry Kane topun başına geçti. Kasper Schmeichel, yüzüne lazer tutulmasına karşın ilk hamlede topu çıkardı ancak Kane, kaleciden dönen topu takip edip ülkesini finale çıkaracak golü attı.

Senin için hazırladığımız haberler