Instagram müzik etiketi nedir?

15.04.2020 - 19:20 | Son Güncellenme: 15.04.2020 - 19:24

Instagram müzik etiketi nedir?

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, Türkiye'deki kullanıcıları için yeni bir özelliğini kullanıma sundu. Instagram müzik etiketi özelliği getiren uygulama sayesinde kullanıcılar, yeni müzik etiketi ile Hikayelerine fon müziği ekleyebilecek. Peki bu Instagram müzik etiketi nedir, nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Uzun süredir pek çok bölgede yayında olan özellik, kullanıcıların Instagram hikayelerine müzik eklemesini sağlıyordu. Türkiye'deki kullanıcılar, yurtdışında yaşayan birini takip ettiğinde eğer o kişi bu özelliği kullanarak bir paylaşım yaptığında, Türkiye'de kullanıcı o müziği duyamıyordu.

Etiketin aktif olmadığı ülkelerde ise, Hikayelerdeki müziklerin dinlenmesi dahi mümkün değildi. Üstelik etiketin kullanıldığı Hikayelerde özelliğin bölgede aktif olmadığına dair bir uyarı da yayınlanıyordu.

Şarkı eklenebilecek

Artık Türkiye'deki kullanıcılar da yeni müzik etiketi ile Hikayelerine şarkı ekleyebilecek. Bu özellikle birlikte Facebook ve Instagram kullanıcılarının şarkı sözleri dahil olmak üzere ek çok kreatif araca erişebileceğini belirtelim. Yeni özellikler kapsamında kullanıcıların Facebook profillerine şarkı eklemesi de mümkün. (Webrazzi)

Senin için hazırladığımız haberler